Ποιοι εκλέγονται σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και μεγάλους δήμους

7587b62bb6f5cc1fd3b5bfd525218927_L

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, μιας και ο αριθμός τους σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 είναι ο διπλάσιος. Μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Μέχρι στιγμής προκύπτουν τα εξής:

Από την παράταξη του Γιώργου Καμίνη «Δικαίωμα στην Πόλη»  – σύμφωνα με όσα προκύπτουν μέχρι στιγμής – προηγούνται οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Βασίλης Βασιλικός, Πέτρος Μάρκαρης, Θάνος Βερέμης και Πόπη Διαμαντάκου. Στην Ανοιχτή Πόλη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη καλά πηγαίνουν οι Στάθης Δρογώσης, Μάρω Δούκα, Νίκος Φίλης και Ντίνος Καρύδης. Ο χαμένος της αναμέτρησης Άρης Σπηλιωτόπουλος θα έχει δίπλα του στο δημοτικό συμβούλιο τον Θάνο Πλεύρη και τον Χρήστο Τεντόμα, ενώ ακολουθούν από κοντά οι Δημήτρης Κωνσταντάρας και Θάνος Σπυράκος. 

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο συνδυασμός που τερμάτισε πρώτος στο Λιμάνι,  «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη εκλέγει πρώτο και με διαφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ακολουθεί ο Πέτρος Κόκκαλης, Ειρήνη Νταϊφά, Γιάννης Μελάς και Αντώνης Νικοπολίδης.

Στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα στοιχεία δίνουν άνετο προβάδισμα στον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, υποψήφιο με τον συνδυασμό Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη του Γιάννη Μπουτάρη.

Στους δήμους του λεκανοπεδίου σε καλή θέση θα εκλεγούν διασημότητες από το χώρο του θεάματος. Για παράδειγμα η Βάνα Μπάρμπα έχει προβάδισμα στη Γλυφάδα, όπου δοκιμάζεται με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπανικολάου. Σε καλή θέση μάλλον θα εκλεγεί και ο Λευτέρης Πανταζής, ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης με τον υποψήφιο δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Τέλος πρώτος φέρεται να εκλέγεται και ο Τάσος Χαλκιάς στο δήμο Χαϊδαρίου, στο πλευρό του Ανδρέα Μποζίκα.