Προετοιμάζεται η κυβέρνηση στις απειλές των αγροτών για «μπλόκα» – Ένταση στη Λαμία

Προετοιμάζεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το μέτωπο που άνοιξαν οι αγρότες, που απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, επιχειρώντας «μπλόκα» σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αγροτών και αστυνομίας όταν με περίπου 20 τρακτέρ επιχείρησαν να μπουν στην εθνική οδό προς τη Λαμία.

Υπό την έντονη παρουσία της αστυνομίας άρχισε η μετακίνηση των αγροτών από τα χωριά για τη Λαμία. Περίπου 60 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη της Λαμίας και απέχουν μόλις 3 χιλιόμετρα από την εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών. Πολυάριθμη αστυνομική δύναμη βρισκόταν στο σημείο που είχαν προσδιορίσει αγρότες ότι θα σταθμεύσουν τα τρακτέρ και μάλιστα δεν έλειψαν οι φραστικές διαμαρτυρίες για τον έντονο αστυνομικό κλοιό που υπήρχε στο συγκεκριμένο σημείο.

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αγροτών και αστυνομίας όταν αγρότες από το χωριό Ανθήλη με περίπου 20 τρακτέρ επιχείρησαν να μπουν στην εθνική οδό για να κατευθυνθούν προς τη Λαμία που ήταν τόπος συγκέντρωσης. Οι αστυνομικοί τούς σταμάτησαν και ζήτησαν για να κινηθούν τα τρακτέρ να έχουν πινακίδες. Οι αγρότες αρνήθηκαν και στάθμευσαν τα τρακτέρ στην είσοδο του χωριού δίπλα στην εθνική οδό, 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Λαμίας.

Τον κίνδυνο να προκληθεί επισιτιστική κρίση από την αδυναμία των αγροτών να παράξουν πλούτο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους αγροτικών ενώσεων από όλη την Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Βενιζέλο, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ότι θα ζήτησει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.