Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα

Την ακύρωση, ως αντισυνταγματικής, της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων με την οποία επετράπη η χωροθέτηση του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα Αττικής, ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας  επιχειρήσεις αλλά και μια Τράπεζα οι εγκαταστάσεις των οποίων βρίσκονται κοντά στην επίμαχη περιοχή.

Στην προσφυγή τους αναφέρουν ότι η μονάδα  αποτέφρωσης είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία. Μάλιστα, επισημαίνουν  πως δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις καταγγέλλοντας πως το έργο αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Όπως υποστηρίζουν το νομικό πλαίσιο για την κατασκευή μονάδας αποτέφρωσης προσκρούει στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το φυσικό, ανθρωπογενές αστικό περιβάλλον και προσθέτουν πως το έργο επιδεινώνει την ποιότητα ζωής και τους όρους διαβίωσης  των κατοίκων.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως η χωροθέτηση στον Ελαιώνα δεν είναι μέσα στις επιτρεπόμενες χρήσεις  της περιοχής αφού, όπως λένε, το ΟΤ 17 είναι χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου.