Προφυλακίστηκαν οι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής – Κακούργημα η μη καταβολή ΦΜΥ από το ALTER

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών ύψους 1,5 εκ ευρώ για το ALTER.

Κατηγορούνται για το κακούργημα της μη καταβολής φόρου μισθωτών υπηρεσιών από το ALTER, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου του 2011 έως 30 Σεπτεμβρίου του 2011 και φέρονται να είναι ηθικοί αυτουργοί.
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι, όπως άλλωστε έχει κριθεί για την ίδια υπόθεση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑLTER   Κώστας Γιαννίκος.

Μαζί τους στην ανακρίτρια σήμερα είχε κληθεί να απολογηθεί και ο Εμμανουήλ Ξενάκης Βαλέτας, μέλος και αυτός του Δ.Σ. της «Ελεύθερης Τηλεόρασης», ο οποίος αφέθηκε τελικά ελεύθερος.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

Ο Γιώργος Κουρής, ο οποίος εμφανίζεται ως μέλος του Δ.Σ. και ο Ανδρέας Κουρής ως αντιπρόεδρος, νέφεαν ότι οι ευθύνες ανήκουν στον  ήδη προφυλακισμένο Κώστα Γιαννίκο, υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι δεν ασκούσαν διοίκηση. Όπως μάλιστα φέρεται να είπε ο Γιώργος Κουρής, είχαν εμπιστευτεί τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Γιαννίκο, ο οποίος όμως αποδείχθηκε «κλέφτης». Όπως μάλιστα ισχυρίστηκε,  ο Γιώργος Κουρής, χρειάστηκε να πουλήσει ένα ακίνητο στην Κεφαλονιά, έναντι 6 εκατ. ευρώ, για να εξοφλήσει μέρος των χρεών.
Οι ισχυρισμοί τους αυτοί, δεν επιβεβαιώθηκαν από τις καταθέσεις των μαρτύρων από τις οποίες προέκυψε ότι και οι δυο είχαν πάνω από το 50% των μετοχών του Alter. Όσο για τον Γιώργο Κουρή, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισαν στην ανακρίτρια οι μάρτυρες, ήταν ο άνθρωπος που είχε αποφασιστικό ρόλο. Όπως χαρακτηριστικά είπαν, ο Γιώργος Κουρής, «έκανε κουμάντο, έτρεχε το κανάλι και έπαιρνε αποφάσεις».

Ο συνήγορός τους, Θέμης Σοφός, σχολιάζοντας την απόφαση για την προφυλάκισή τους, τόνισε πως «δεν είναι ψύχραιμη αυτή η απόφαση της Δικαιοσύνης».

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ – Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Ανακοίνωση στήριξης στον εκδότη Γιώργο Κουρή εξέδωσαν οι ΑΝΕΛ με το πρόσχημα ότι συλλαμβάνονται εκδότες που «δεν σταματούν» όπως λέει να «καταγγέλλουν την προδοσία της χώρας» αγνοώντας ότι οι ίδιοι εκδότες χρωστούν στο δημόσιο και στους εργαζομένους.

Διαβάστε την ανακοίνωση: 

Την ώρα που οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της πτώχευσης των Ελλήνων κυκλοφορούν ελεύθεροι και περιφέρονται σε συνέδρια προστατευμένοι από τη συγκυβέρνηση, την ώρα που τα e-mail στην προανακριτική επιβάλλουν τη σύλληψή τους, προφυλακίζονται ως ηθικοί αυτουργοί εκδότες που δεν σταματούν να καταγγέλλουν την προδοσία της χώρας, αγνοώντας τις εξοντωτικές αποφάσεις του ΕΣΡ.