Πρώην βουλευτής διώκεται ποινικά ως εγκέφαλος σπείρας

Πρώην βουλευτής ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και για απάτες φέρεται να είναι εγκέφαλος σπείρας που δρούσε με πρότυπο την «εταιρία δολοφόνων», όπως μεταδίδει το Real.gr.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκονται πλην αυτού τουλάχιστον δέκα πρόσωπα κατά των οποίων η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, έχει δοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα εντολή για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια δρούσαν βάση οργανωμένου σχεδίου. Αρχικά, πλησίαζαν μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι ήταν εύποροι. Στη συνέχεια κατήρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία αμέσως μετά το θάνατο του.

Ακολούθως εκποιούσαν την κληρονομιά είτε τη διαχειρίζονταν ώστε να τους αποφέρει κέρδη. Το κουβάρι της υπόθεσης φαίνεται πως άρχισε να ξετυλίγεται μετά το θάνατο τριών αδελφών και τη διαπίστωση ότι η μεγάλη περιουσία τους πήγε σε τρίτα «ύποπτα» πρόσωπα.

Μέχρις στιγμής έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή στο κύκλωμα δέκα ατόμων εναντίον των οποίων ο εισαγγελέας Δημήτριος Γκύζης άσκησε ποινική δίωξη για:

– εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση)
– διακεκριμένη απάτη στο Δικαστήριο κατ’ εξακολούθηση
– άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση
– διακεκριμένη πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση και
– ψευδορκία μάρτυρα