Π.Καμμένος: Ιδού γιατί μου επιτίθενται οι Γερμανοί! – Όχι σε νέο μνημόνιο – Εκβιάζει ο Μ.Ντράγκι

 

Καμμένος: Ενοχλώ Σουλτς και Γκάμπριελ γιατί ψάχνω όλες τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά - ΒΙΝΤΕΟΥποθέσεις δωροδοκίας από γερμανικές εταιρείες  οπλικών συστημάτων έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα,  η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί τις Γερμανικές αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών, σε υποδομές και στον ελληνικό λαό, που προκάλεσε η ναζιστική Κατοχή στην Ελλάδα,  διεκδικούμε το Κατοχικό Δάνειο. Σε αυτά  απέδωσε τις αιτίες των προσωπικών επιθέσεων που δέχεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος μιλώντας χθες βράδυ στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Ν.Χατζηνικολάου.

 

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι υποθέσεις της δωροδοκίας, ελλήνων αξιωματούχων, από γερμανικές εταιρείες οπλικών συστημάτων βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης και των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να παρέχει αμέσως οποιοδήποτε στοιχείο ζητηθεί.

«Έχουμε τουλάχιστον τρεις συμβάσεις από την μεριά της Γερμανίας, με γερμανικές εταιρειες, που αποδεδειγμένα στην Γερμανία, υπάρχει δωροδοκία σε Έλληνες αξιωματούχους, πολιτικούς, στρατιωτικούς και στελέχη κυβερνήσεων», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι οι υποθέσεις αυτές συνδέονται με τις επιθέσεις που δέχεται «γιατί οι Γερμανοί πολιτικοί υποστηρίζουν τις γερμανικές εταιρείες».

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, ο κ. Καμμένος είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Πρόσθεσε ότι τίποτα δεν «θα μπει στο συρτάρι» από την πλευρά της Ελλάδας, στην συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ την Δευτέρα και χαρακτήρισε ως «ευχάριστη» την περίπτωση που η κ. Μέρκελ «αποφασίσει να βάλει στο πλάι τον κ. Σόιμπλε, που δεν χάρηκε με την συνάντηση της Δευτέρας, και τον κ. Σουλτς».

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για «στενότητα στην ρευστότητα» δεν προκύπτουν από το ευρωπαϊκό Δίκαιο ή την πρακτική που ακολουθεί η ΕΚΤ και χαρακτήρισε την πολιτική της ως «εκβιαστική πολιτική κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας  υπογράμμισε ότι «οικεία θελήσει δεν θα αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα υλοποιεί απόλυτα την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ εκείνοι που δεν την υλοποιούν είναι η ΕΚΤ και η γερμανική κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει κανένα Μνημόνιο, ούτε υπαγωγή στο Αγγλικό Δίκαιο, θα πληρώσουμε ό,τι είναι να πληρώσουμε, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών» είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος στην συνέχεια επέκρινε τον κ. Ντράγκι για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες.

Επίσης είπε ότι εξαιτίας του γεγονότος πως η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι «μια πολιτική-γέφυρα», μη δεσμευτική για την χώρα με την έννοια που έχει μια συνθήκη, δεν πρόκειται να έλθει προς ψήφιση στην Βουλή.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο κ. Καμμένος είπε ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και ο ίδιος προασπίζουν και εφαρμόζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας , απευθυνόμενος, στον προσκεκλημένο της εκπομπής κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, έθεσε το ερώτημα «πως γίνεται το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να υποστηρίζει ότι τα παράλια των Ιμίων είναι τουρκικά και να μην βγαίνει η ΝΔ, εξαιρουμένης της κ. Ε. Βόζεμπεργκ, να απαντήσει ότι τα παράλια των Ιμίων, εκεί που έπεσαν οι τρεις αξιωματικοί, είναι ελληνικά».