Π. Καμμένος: “Ναι” σε κυβέρνηση συνεργασίας, “όχι” στην πολιτική της τρόικας

Θετικός σε κυβερνήσεις ενότητας δηλώνει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, «πάμε από το κακό στο χειρότερο. Η εσωτερική αποτίμηση συνεχίζεται, η ανεργία ανεβαίνει και η λύση είναι μία».

Η λύση, ανέφερε, «είναι η αλλαγή πολιτικής. Και εγώ θα συμφωνήσω, αν θέλετε, με φωνές που μιλάνε για κυβερνήσεις εθνικής ενότητας, αλλά κυβέρνηση εθνικής ενότητας η οποία όμως θα πει όχι στην πολιτική της τρόικας, θα φύγουν από τα υπουργεία οι επίτροποι, θα γίνει διαγραφή μέρους του χρέους, θα πούμε ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε αυτό το χρέος, δεν ανήκει σε εμάς αυτό το χρέος και από κει και πέρα με ρυθμίσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στους επαγγελματίες και μεγάλη μείωση φορολογίας».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «αν δεν πέσει η φορολογία κάτω από τα επίπεδα των χωρών που συνορεύουμε δεν μπορεί να λειτουργήσει απολύτως τίποτα. Οταν έχουμε 29% φόρο στις επιχειρήσεις και 45% στα φυσικά πρόσωπα και η Βουλγαρία έχει 10% η Αλβανία 9% και η Τουρκία 10%, δεν μπορεί να υπάρξει επιχείρηση στην Ελλάδα που θα μπορέσει να επιβιώσει».