Π. Καρβούνης: Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει οριστικά σελίδα – Καθοριστικός ο ρόλος της νέας Κομισιόν

Στον «καθοριστικό ρόλο» που θα παίξει η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στις προσδοκίες που δημιουργεί για την Ευρώπη και την Ελλάδα, αναφέρεται ο επικεφαλής της Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης, με την ευκαιρία της ψήφου εμπιστοσύνης που έλαβε η νέα σύνθεση της Κομισιόν σήμερα, Τετάρτη, από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τονίζει, επίσης, ότι «το πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο», το οποίο ανέλαβε ο έλληνας Επίτροπος Δημ. Αβραμόπουλος, εμπλουτίστηκε και με την αρμοδιότητα των δικαιωμάτων του ευρωπαίου πολίτη.

Ο κ. Καρβούνης λέει ότι στη σημερινή του ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Γιούνκερ επιβεβαίωση αυτή την πρόθεση, «τονίζοντας ότι είναι ώρα για δράση, ότι οι κατεστημένες νοοτροπίες πρέπει να ξεπεραστούν και ότι οι ανησυχίες των ευρωπαίων πολιτών πρέπει να απαντηθούν άμεσα και ουσιαστικά».

«Σήμερα, μετά την υπερψήφισή της από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ομάδα Γιούνκερ είναι πανέτοιμη να αναλάβει έργο, στην ώρα της, διαψεύδοντας κάθε είδους Κασσάνδρες. Είναι μια ομάδα δυνατή, μια ομάδα έμπειρη, μια ομάδα βαθιά πολιτική» είπε σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Καρβούνης.

«Η επόμενη πενταετία θα είναι καθοριστική για την Ευρώπη γενικά και την Ελλάδα ειδικότερα. Ύστερα από πολλά χρόνια κλυδωνισμών, αστάθειας, κρίσης, οι Ευρωπαίοι και κυρίως αυτοί που προέρχονται από τις χώρες του Νότου προσδοκούν αλλαγή, αποτελεσματικότητα, βιωσιμότητα, ασφάλεια. Στο τιμόνι του πλοίου, που θα αναλάβει να οδηγήσει την Ευρώπη σ’ αυτά τα λιμάνια, θα βρίσκεται ένας έμπειρος πολιτικός, ένας ένθερμος ευρωπαϊστής, αλλά και ένας καλός φίλος της Ελλάδας, με ένα νέο, αλλά πλούσιο σε εμπειρία, επιτελείο» προσθέτει.

«Εύχομαι η χώρα μας να εκμεταλλευτεί αυτή την καλή συγκυρία στο έπακρο, για να γυρίσει οριστικά σελίδα, με ομοψυχία και ως ελάχιστο φόρο τιμής στα όσα έχει προσφέρει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια» τονίζει.