Π. Σκουρλέτης: Η σκληρή διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε συμβιβαστική αμοιβαία επωφελή λύση

 Για σκληρή και πραγματική διαπραγμάτευση η οποία θα καταλήξει σε συμβιβαστική αμοιβαία επωφελή λύση, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 Η επαναφορά της ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού είναι τα σημεία αιχμής του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων που αρχίζει αύριο στο υπουργείο Εργασίας, τονίζει.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ακόμη ότι από την 1η Οκτωβρίου θα αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της για «μία γενναία ριζοσπαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση με κύριο χαρακτηριστικό την εξεύρεση νέων κοινωνικών πόρων».

Μπαίνουμε σε μία νέα φάση, λέει ο κ. Σκουρλέτης και εξηγεί ότι «αφήνουμε πίσω τη μαύρη πενταετία που αποδιάρθρωσε τις εργασιακές σχέσεις και μπαίνουμε σε μία νέα φάση για να ανατάξουμε έστω ένα μέρος της ζημιάς που έχει γίνει». Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι μόνο θετική επίπτωση θα έχουν οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο, ενώ σημειώνει ότι η βίαιη μείωση μισθών τα προηγούμενα χρόνια είχε αρνητικές επιπτώσεις αφού έπληξε την αγορά και εκτίναξε την ανεργία. Λέει ακόμη ότι η εμμονή των δανειστών σε υφεσιακά μέτρα ή σε μέτρα που διαλύουν την ισχνή παρουσία των κοινωνικών παροχών είναι αδιέξοδη και προσθέτει ότι «εάν ισχύσουν οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης θα έχουμε μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 90% στα επόμενα τρία χρόνια».

 

»