Π. Σκουρλέτης: Τον Β. Διαμαντόπουλο ας τον κρίνουν οι ψηφοφόροι του

«Ας τον κρίνουν οι ψηφόφοροι του» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ Πάνος Σκουρλέτης για τον βουλευτή του κόμματος Βαγγέλη Διαμαντόπουλο μετά τις δηλώσεις στη Βουλή για τον Σάββα Ξηρό.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος είπε χαρακτηριστικά: «Οι γνωστές αναφορές και το αναμάσημα υποτιθέμενων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, χάνει πια την ουσία του. Ας τον κρίνουν και οι ψηφοφόροι του, τον κ. Διαμαντόπουλο».

«Είναι απολύτως σαφές ποια είναι η τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εμείς έχουμε πάει στις φυλακές για όλους τους κρατούμενους. Δεν πήγαμε να δούμε τις συνθήκες που ζούνε, με κριτήριο αν είναι τρομοκράτες ή έχουν κάνει το οτιδήποτε. Δεν κάνει καλό να αναδεικνύουμε ένα ζήτημα δευτερεύον και τριτεύον, για κάτι το οποίο ο κ. Διαμαντόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να ανασκευάσει» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Για το ζήτημα του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», ανέφερε: «Προφανώς η κ. Βούλτεψη δεν έχει πείσει ούτε τον κ. Μεϊμάρακη, ο οποίος έχει μια διαφορετική άποψη. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυχαία τις διαδικασίες έκτακτης σύγκλησης της ολομέλειας της Βουλής. Το πολιτική συμπέρασμα από τη στάση της κυβέρνησης είναι ότι φοβάται μια συζήτηση σε βάθος στη βάση επιχειρημάτων και προτάσεων πάνω στο θέμα της “μικρής ΔΕΗ”. Αν είχε εμπιστοσύνη στις προτάσεις της θα αποδεχόταν και την πρόκληση να θέσει το ζήτημα στον ελληνικό λαό μέσω ενός δημοψηφίσματος».

Σχετικά με την αφαίρεση του ΑΦΜ που προωθεί η κυβέρνηση, υποστήριξε: «Έχουμε πολλά να πούμε και να κάνουμε ως κράτος πάνω στο ζήτημα της φορολογικής πολιτικής. Το τελευταίο που θα άξιζε κανείς να δει είναι τέτοιου είδους ακραία μέτρα. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα που δεν μπορεί να λειτουργήσει. Υπάρχουν φορολογικές αδικίες. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει υπερφορολογισή της μισθωτής εργασίας και των μεσαίων στρωμάτων. Το να υιοθετήσει κανείς ένα τέτοιο μέτρο σε τι εξυπηρετεί; Να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν πετάμε τέτοιου είδους πυροτεχνήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ