Π. Τατσόπουλος: “Ο ΣΥΡΙΖΑ έπιασε ταβάνι, δεν μπορεί να κυβερνήσει” – Τι λέει για Τσίπρα, Κουβέλη

Την πεποίθησή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει “πιάσει ταβάνι” στα ποσοστά του έτσι όπως αυτά καταγράφηκαν στην μάχη των ευρωεκλογών, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής του κόμματος και νυν ανεξάρτητος Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος παράλληλα τονίζει ότι με αυτή τη δυναμική το κόμμα της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να κυβερνήσει.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ Fm, ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε παράλληλα πως δεν προτίθεται να γυρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ σχολίασε και τα σενάρια περί προσέγγισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η ηγετική ομάδα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θεωρούν ότι χρειάζεται μια προσέγγιση προς την κεντροδεξιά για να μπορέσει να αγγίξει ο ΣΥΡΙΖΑ την δυνατότητα του σχηματισμού κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τατσόπουλος τόνισε πως το “φλερτ” μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από την “μετανάστευση” στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της “πρώτης γενιάς” ΠΑΣΟΚων, των λεγόμενων “Ανδρεοπαπανδρεϊκών”, οι οποίοι είδαν στην προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ μια σωσίβια λέμβο. Τώρα όμως έρχεται η “δεύτερη γενιά”, οι άνθρωποι του Γιώργου Παπανδρέου, οι λεγόμενοι “μεταρρυθμιστές”, οι οποίοι – κατά τον κ. Τατσόπουλο – μισιούνται με τους προκατόχους τους και είθισται να είναι “βασιλικότεροι του βασιλέως”.

“Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ ο κόκκινος, βρίσκεται εν μέσω δύο πράσινων πασοκικών ομάδων που μισιούνται και προσπαθεί να τους αφομοιώσει, να τους απομυζήσει. Έτσι έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο κόμμα…” πρόσθεσε.

Κατέληξε λέγοντας πως δεν είναι σίγουρος ότι το φλερτ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ θα καταλήξει σε αρραβώνα ή στο… στρίβειν δια του αρραβώνος…

Για τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ μετά την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη, ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε πως η κίνηση της παραίτησης, έτσι όπως έγινε, έχει δημιουργήσει σύγχυση γιατί κάποιοι λένε πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραιτείται προσχηματικά και κάποιοι άλλοι χαιρετίζουν την παλικαρίσια στάση του.

Ο Π. Τατσόπουλος χαρακτηρίζει ως “πολύ έντιμη πράξη”την παραίτηση Κουβέλη εάν αυτή απόδειχθεί οριστική και ως έναν “πολύ αξιοπρεπή τρόπο να κλείσει την πολιτική του καριέρα με παλικαρίσια παραίτηση”.

Για την επόμενη ημέρα και τη διάδοχη κατάσταση εκτιμά πως χρειάζεται να αναδειχθεί στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ ένα νέο νέο πρόσωπο που θα μπορούσε να εκφράσει και την προσέγγιση του κόμματος με άλλα, ευρύτερα σχήματα.