Ρένα Δούρου: Την ψήφισε μαζικά ο Πειραιάς – Έπιασε τόπο το γεύμα με τον Β. Μαρινάκη

“Έσκισε” η Ρένα Δούρου στον Πειραιά όπως φαίνεται στην ανάλυση των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών.

Η Ρένα Δούρου έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Αιγάλεω – γεγονός που ενισχύει ενδεχομένως και τα υψηλά ποσοστά σε αυτές τις περιοχές. Οσον αφορά στην εκτόξευση που σημειώθηκε στον Πειραιά, αρκετοί τη συνδέουν και με το περίφημο δείπνο της Ρένας Δούρου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη τη νύχτα μετά την ομιλία της στην πόλη μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Η Ρένα Δούρου συγκέντρωσε στον Τομέα Πειραιώς 56,18% και στον Δυτικό Τομέα, δηλαδή στους δήμους δυτικής Αθήνας 58%, σύμφωνα με την Καθημερινή. Στον δεύτερο γύρο η κ. Δούρου ξεπέρασε κατά πολύ την εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2012, που είχε λάβει 33.688 ψήφους στην Α΄ Πειραιώς και 63.311 στη Β΄ Πειραιώς, άρα σύνολο 96.999 ψήφους. Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη καλύτερη ήταν η εμφάνισή της σε σχέση με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις προχθεσινές ευρωεκλογές, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέσπασε λιγότερες ψήφους, συνολικά 80.644: 29.120 ψήφους ή 26,25% στην Α΄ Πειραιώς και 51.524 ή 32,44% στη Β΄ Πειραιώς.


Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως η κ. Δούρου, στον πρώτο γύρο, έλαβε στον Δήμο Πειραιώς 4.000 ψήφους και πλέον παραπάνω από τον δημοτικό συνδυασμό που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ.