Ραντεβού Στουρνάρα με ξένα funds στο Λονδίνο

Ποια μεγάλα funds συνάντησε ο Γ. Στουρνάρας στο ΛονδίνοΣυναντήσεις με ορισμένους από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, όπως η Capital Fund Management, η Paulson & Co και η J.P. Morgan Asset Management, και πολλούς με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη, το απόγευμα στα γραφεία της Goldman Sachs στο Λονδίνο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Ο επικεφαλής της ελληνικής κεντρικής τράπεζας αναφέρθηκε εκτενώς στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στον δρόμο που έχει διανυθεί μέχρι σήμερα, καθώς και στις εκτιμήσεις της ΤτΕ για τα επόμενα βήματα που απαιτούνται.

Το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς το τελευταίο διάστημα εντείνεται και διευρύνεται η πεποίθηση στο εξωτερικό πως η ελληνική κεφαλαιαγορά και το χρηματιστήριο μπορεί να εμφανίσουν αξιόλογες επιδόσεις και το 2018. Ειδικά ενόψει και των επικείμενων νέων ομολογιακών εκδόσεων που σχεδιάζει το Δημόσιο, ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά η χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές. Αυτονόητα η προσοχή εστιάστηκε και στις ελληνικές τράπεζες ενόψει και της διαδικασίας των stress tests, αφού πολλοί εξ αυτών των επενδυτών συμμετέχουν ήδη και μάλιστα με σημαντικότατες θέσεις και στο μετοχικό κεφάλαιο των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Τις επαφές Γ. Στουρνάρα στο Λονδίνο με τους επενδυτές συντόνισε η Goldman Sachs. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι από τη York Capital, τη Soros Fund Management, την GoldenTree Asset Management, τη Finisterre Capital LLP, την BlueBay Asset Management και την Capital Fund Management.

Πηγή: Καθημερινή