“Ρελάνς” ΚΚΕ στο ΣΥΡΙΖΑ – Καταθέτει δική του πρόταση δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ

Τη δική του πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την απελευθέρωση της ενέργειας, η οποία όμως δεν θα αφορά μόνο τη «μικρή ΔΕΗ» όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, προτίθεται να καταθέσει το ΚΚΕ.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ «θεωρεί ότι κάθε κόμμα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει τη δική του σχετική πρόταση, όπως άλλωστε συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις» αναφέρει ανακοίνωση της ΚΟ. Προσθέτει πως «κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κάθε κόμμα μπορεί να θέσει τις δικές του θέσεις».

«Όπως είναι γνωστό το ΚΚΕ έχει ήδη γνωστοποιήσει την πρότασή του, σύμφωνα με την οποία βασικό περιεχόμενο τόσο του δημοψηφίσματος, όσο και της πάλης του λαϊκού κινήματος, είναι η κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη “μικρή ΔΕΗ”» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στο πλαίσιο των προσπαθειών του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκέντρωση 120 υπογραφών με στόχο τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ».

Ο Δ.Κουτσούμπας, ωστόσο, διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να αφορά το σύνολο των προηγούμενων νόμων που σχετίζονται με την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.