ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ 50,82% – “Πόλεμος στα συμφέροντα”

UPD:Με ποσοστό 50,82% εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Αττικής η Ρένα Δούρου, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα (ενσωμάτωση 100%), έναντι 49,18% του Γιάννη Σγουρού.  Τα άκυρα και λευκά έφτασαν το ποσοστό του 11%.

Στα προπύλαια μίλησε λίγο μετά τις 2 το πρωί η Ρένα Δούρου που κερδίζει την περιφέρεια Αττικής. Στο πλευρό της ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. “Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ” είπε η κα Δούρου στο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί για να την ακούσει και συμπλήρωσε πως “θα κυβερνήσουμε την Αττική με αλληλεγγύη και ανθρωπιά”.

Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα με ήθος, κόντρα στις προβλέψεις και τα συμφέροντα, είπε, διαβεβαιώνοντας πως «εμείς δίνουμε τα εχέγγυα ότι στην Περιφέρεια Αττικής δεν θα υπάρχουν δήμαρχοι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας ούτε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας».

Θα πορευτουμε όλοι μαζί, αύριο ξημερώνει μια σπουδαία μέρα, συμπλήρωσε, έχοντας στο πλευρό της τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ευχαρίστησε όσους “έδωσαν ενα σπουδαίο αγώνα καθώς και την Ρένα Δούρου και το επιτελείο της που κατέγραψαν μια ιστορική νίκη και ένα ιστορικό αποτέλεσμα”.

“Ο λαός μας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας “ότι αυτός ο λαός δεν βολεύεται με λιγότερο ήλιο, δεν βολεύεται με λιγότερη αξιοπρέπεια”.

“Κάνουν πως δεν κατάλαβαν σήμερα τι έγινε στη χώρα. Μια ιστορική νίκη κάνουν (στο Μαξίμου) ότι δεν την κατάλαβαν (…) Νόμιζαν ότι θα φύγουν από μόνοι τους. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να φύγουν από μόνοι τους. Εμείς θα τους ρίξουμε” είπε ακόμη ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ευχαρίστησε και τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Γ. Σακελλαρίδη που “ήταν σαν να κέρδισε σήμερα”.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – Μπροστά η Ρ. Δούρου με 50,4% στο 45,8% των ψήφων – Στο 49,6% ο Γ.Σγουρός

Ανοίγει την ψαλίδα η Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και η Ρένα Δούρου, είναι πολύ πιθανό να είναι η νέα Περιφερειάρχης. . Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα, όπως ενσωματώνονται στο υπουργείο Εσωτερικών και καταμετρημένο το 45,80%, η Ρένα Δούρου έχει ποσοστό 50,4% έναντι 49,6% του Γιάννη Σγουρού.

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΔΟΥΡΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα  με το Mega, οι ψηφοφόροι του Ηλία Παναγιώταρου της ΧΑ κατευθύνθηκαν σε ποσοστό 54,5% στην κυρία Δούρου και 45,5% στον κ. Σγουρό.

Οι ψηφοφόροι του Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ ψήφισαν σε ποσοστό 80,90% τη Ρένα Δούρου και 19,10% τον Γιάννη Σγουρό.

Τέλος, οι ψηφοφόροι του Παύλου Χαϊκάλη (ΑΝΕΛ) ψήφισαν σε ποσοστό 71,9% τη Ρένα Δούρου και 28,1% τον Γιάννη Σγουρό.