ΣΑΜΑΡΑΣ: “Όχι νέα μέτρα”, αλλά “είμαστε ακόμα στο νοσοκομείο”

http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2012/10/Samaras-11.jpg«Ζούμε οδυνηρές μέρες και αυτό τον πόνο τον νιώθω πρώτος εγώ» τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας.

«Η χώρα βγήκε από την εντατική αλλά όχι και από το νοσοκομείο» είπε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.

«Είμαι ρεαλιστής και λέω την αλήθεια» ανέφερε ο πρωθυπουργός ο οποίος υποστήριξε ότι «μπροστά μας τώρα έχουμε το στοίχημα της ανάκαμψης», λέγοντας ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι σιγά σιγά να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης.

Ο πρωθυπουργός αξιολόγησε θετικά την κυβερνητική πολιτική και κυρίως τη στάση της ΝΔ λέγοντας: «Πετύχαμε χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία που θα σημάδευε την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες» και συνεχίζοντας:

«Όλα αυτά είναι ένα κατόρθωμα και θα το πω ευθέως: χωρίς την παράταξή μας, δεν θα είχε σωθεί η πατρίδα».

Αναφερόμενος στην πορεία για το 9ο συνέδριο ο κ. Σαμαράς κάλεσε τα μέλη του κόμματος να αναλογιστούν πού βρέθηκε η ΝΔ το 2009 και τα απανωτά χτυπήματα που δεχόταν και πόσο γρήγορα κατάφερε να κρατηθεί όρθια.

«Η παράταξή μας αποτελεί δύναμη ενότητας και ευθύνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός και απηύθυνε κάλεσμα για ένα ακόμα άλμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ώστε να πρωτοστατήσει και πάλι η Ν.Δ στην ανάκαμψη της χώρας».

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτούς που μας κουνούν το δάκτυλο τους βάζουμε στη θέση τους. Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να απολογούμαστε στις συνιστώσες του ασυγκράτητου του λαϊκισμού».

«Εχουν κάνει σημαία τους την ανομία, στεναχωριούνται όταν συλλαμβάνονται δραπέτες, άλλα λένε στο εσωτερικό της χώρας και άλλα στο εξωτερικό, εμφανίζονται με πολλά πρόσωπα και δεν υπάρχει άποψη που να μην έχουν αλλάξει».