ΣΕΒ – ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: “Προϋπόθεση για νέο «κούρεμα» το πρωτογενές πλεόνασμα” – Οι βιομήχανοι υποδέχονται και τον Αλέξη Τσίπρα

[UPD] “Η ελληνική οικονομία μπορεί να περάσει τον «κάβο», εφόσον τηρηθούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις”, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.
«Θα περάσουμε τον κάβο αν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός και εμφανίσουμε ένα, έστω και λογιστικό, πρωτογενές πλεόνασμα. Γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω μείωση του διακρατικού δημόσιου χρέους μας», τόνισε ο κ.Δασκαλόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως η επίτευξη των στόχων αυτών δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Ο κ.Δασκαλόπουλος υπογράμμισε ακόμη: «Δεν είμαστε συντεχνία. Είμαστε ηγέτιδα τάξη της κοινωνίας. Δεν είμαστε οικονομοτεχνικοί σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης. Είμαστε δύναμη προόδου και διαμόρφωσης πολιτικής. Δεν είμαστε σωματείο περιορισμένης ευθύνης. Είμαστε μία διευθυντική ομάδα με εθνικό λόγο και ρόλο που συνομιλεί απ’ ευθείας με την κοινωνία. Δεν νοείται μία πραγματικά σύγχρονη Ελλάδα χωρίς μία πραγματικά σύγχρονη επιχειρηματική τάξη».
Το μεσημέρι θα απευθυνθεί στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, τον οποίο θα προσφωνήσει ο κ. Δασκαλόπουλος. Η συνέλευση θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με ομιλίες του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη και του κ. Δασκαλόπουλου.
Νωριτερα το Bank Wars μετέδιδε: 
Οι βιομήχανοι υποδέχονται και τον Αλέξη Τσίπρα
Στην ανάγκη επανεκκίνησης της Οικονομίας και εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, στην ευθύνη της Αριστεράς για την υλοποίηση των απαιτούμενων αλλαγών και στο νέο ρόλο που καλείται να αναλάβει ο ΣΕΒ θα αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος στη σημερινή Γενική Συνέλευση  που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.
Παρόντες θα είναι και θα μιλήσουν ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Στην προσφώνηση προς τον κ. Τσίπρα,  ο πρόεδρος του ΣΕΒ πρόκειται να τονίσει ότι προσβλέπει σε μια επικοινωνία και διάλογο χωρίς προκαταλήψεις. Θα τονίσει επίσης τα σημεία στα οποία οι απόψεις των δύο πλευρών συγκλίνουν ως προς την έξοδο της χώρας από την κρίση ενώ θα υπογραμμίσει ότι η ριζοσπαστική αριστερά έχει σήμερα «λόγο, ρόλο και ευθύνη στην υπόθεση της αλλαγής του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας μας».Στην απογευματινή ομιλία, παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης ο πρόεδρος του ΣΕΒ θα ζητήσει να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και θα επικεντρώσει την κριτική του στο ρουσφετολογικό κράτος της μεταπολίτευσης που παραμένει η μεγάλη τροχοπέδη της αλλαγής .