ΣΕΙΣΜΟΣ 5,4R ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ – ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 με επίκεντρο 29 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ύδραςσύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 94,9 χιλιόμετρα.Ωστόσο, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο δίνει εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή της Αττικής. Ο σεισμός ήταν τόσο έντονος που έγινε αισθητός ακόμα και στην Κρήτη.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, αλλά προς το παρόν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς. Οι μόνες αναφορές ήταν στην περιοχή της Ερμιόνης όπου η αστυνομία πήρε κλήσεις για τοίχους που γκρεμίστηκαν από τον σεισμό, αλλά ευτυχώς σε παλιά ακατοίκητα σπίτια.

30 λεπτά αργότερα από τον ισχυρό σεισμό μία μικρή σεισμική δόνηση 1,8 Ρίχτερ αποτυπώθηκε στην ηλεκτρονική μορφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου με επίκεντρο την Τρίπολη.

Δείτε τι κατέγραψε ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Βούλα Αττικής:

seismos5