ΣΟΪΜΠΛΕ: Εχω εμπιστοσύνη στη Γαλλία

Την εμπιστοσύνη του προς τη Γαλλία ότι θα τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και θα κάνει τα πάντα για να επιτύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη χάρη σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εντός ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, εκφράζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η δήλωσή του στη γερμανική εφημερίδα Στουτγκάρτερ Τσάιτουνγκ έρχεται ως απάντηση στις οικονομικές προβλέψεις για τη διετία 2013-2014 που δημοσίευσε χθες η Κομισιόν και υπονοούν ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Επίσης το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γεργκ Ασμουσεν, κάλεσε χθες το Παρίσι να λάβει «συγκεκριμένα» μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού του, υπογραμμίζοντας ότι δοκιμάζεται η αξιοπιστία της χώρας και γι’ αυτό θα πρέπει να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το στόχο του 3% που έχει τεθεί για φέτος.

Αναφερόμενος στις προβλέψεις της Κομισιόν, ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τις χειμερινές προβλέψεις της, τώρα πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση των χωρών μελών της ΕΕ. Τον Απρίλιο πρόκειται να διατυπώσει προτάσεις για εκείνο που πρέπει να γίνει και στη συνέχεια οι υπουργοί Οικονομικών θα διαβουλευθούμε μεταξύ μας».

Ερωτηθείς για την ΕΚΤ, η οποία προέτρεψε τη Γαλλία να τηρήσει επακριβώς τους δημοσιονομικούς της στόχους, ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζει ξανά πως «η Γαλλία πρόκειται να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

«Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι θα πρέπει πάντοτε να καλούν τους άλλους να κάνουν κάτι», δηλώνει, σπεύδοντας να υπερασπισθεί το Παρίσι κατά των επικρίσεων της ΕΚΤ.