ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ – ΨΥΧΑΡΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ…ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ ΧΟΥΝΤΑ

Την κόντρα που έχει δημιουργηθεί με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολο Κακλαμάνη πυροδοτεί εκ νέου ο εκδότης των «Νέων», Σταύρος Ψυχάρης.
Μετά τη δήλωση του πρώην βουλευτή της Βουλής που έκανε λόγο για  αναμάσημα «χουντικών υποπροϊόντων» καθώς και για ανάμιξη του κ. Ψυχάρη στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, μέσω δημοσιευμάτων, τα «Νέα» απαντούν σήμερα, προειδοποιώντας με νέες αποκαλύψεις.
Αναλυτικά το σημερινό σχόλιο των «Νέων»:
«Είχα υποσχεθεί χθες στους αναγνώστες σου ότι θα επανερχόμουν σήμερα με την αποκάλυψη νέων «καυτών» λεπτομερειών από τα έργα και τις ημέρες του Αποστόλη Κακλαμάνη (τέως, τέως κ.λπ. και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) στη Νέα Σμύρνη επί απριλιανής χούντας.

Μετά τη σημερινή δημόσια (έμμεση πλην σαφή) παραδοχή από τον εν λόγω ότι διετέλεσε «εφαψίας» της ιωαννιδικής χούντας παρακαλώ τους αναγνώστες σου να κάνουν υπομονή ως αύριο. Θα τους έχω ακόμη πιο πλούσιο υλικό προς γνώσιν και… τέρψιν…

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Αθηναίος Πολίτης
Φύλαξ (γραπτών) Αρχείων και Φωτογραφιών».

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Ακολουθεί η απάντηση του Απόστολου Κακλαμάνη στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη και στη στήλη «Μικροπολιτικός» στα ΝΕΑ:

Ο κ. Στ. Ψυχάρης κατηγορείται ευθέως και όχι σαν…«Αθηναίος Πολίτης» (!) ότι ενεργώντας παραθεσμικά αναμειγνύεται στην εσωκομματική λειτουργία της δημοκρατικής παράταξης, μέχρι και αυτής της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ (Σεπτέμβριος 2007: Παραιτηθείτε κ. Παπανδρέου). Επ’ αυτών σιωπά.

Αντ’ αυτού, «αλληλογραφεί» ως «αναγνώστης Αθηναίος πολίτης» με τον εαυτό του εναντίον μου και αναμασά χουντικά υποπροϊόντα για τα οποία έχει δοθεί αποστομωτική απάντηση, προ 30 και πλέον ετών, εντός του Κοινοβουλίου, από τον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη και τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Απολογούμαι σε όλη τη διάρκεια των τεσσάρων σχεδόν δεκαετιών της κοινοβουλευτικής μου θητείας, μόνο στο λαό και ειδικότερα στους εκλογείς μου της Β’ Περιφέρειας Αθηνών, που με στέλνουν, από το 1974 μέχρι σήμερα στη Βουλή.

Στους πολίτες, όμως, των νεώτερων γενεών που δε γνώρισαν τη δικτατορία και πολλοί σήμερα τους εξωθούν να τη θεωρήσουν σαν «απολεσθέντα παράδεισο», απαξιώνοντας τη Μεταπολίτευση και την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, οφείλω, για τα δημοσιεύματα του κ. Ψυχάρη και όσων blogs τα αναπαρήγαγαν, να πω: Για μένα θα τους πληροφορήσουν αξιόπιστα οι συναγωνιστές μου στις οργανώσεις Δ.Ε.Κ.Α. και Π.Α.Κ. και όσοι βρέθηκαν μαζί μου, είτε στις φυλακές είτε στα κρατητήρια της Μπουμπουλίνας, της Μιχαλακοπούλου και του Ε.Α.Τ./Ε.Σ.Α., καθώς και οι συνυπερασπιστές μαζί μου αγωνιστών στα στρατοδικεία της Χούντας, επίσης και όσοι συνεργάστηκαν εντός και εκτός της χώρας για να φτάσουμε μέχρι το «στόμα του λύκου» και να αποτρέψουμε τη χειραγώγηση των προδικτατορικών νεολαιών που επιχείρησε το καθεστώς Ιωαννίδη.

Αυτοί γνωρίζουν και ποιος υπήρξα, ως μέλος της «παράνομης» ΕΠΟΝ, από 15 χρονών εργαζόμενος, μαθητής νυχτερινού γυμνασίου στην πιο σκοτεινή μετεμφυλιακή περίοδο, ποιος υπήρξα συνεχίζοντας στη διάρκεια και των δύο ανένδοτων αγώνων ενάντια στο παρακράτος των εκλογών «βίας και νοθείας» του 1961 και του βασιλικού πραξικοπήματος του 1965 και ποιος, τέλος, υπήρξα και είμαι συνεχίζοντας αυτήν την ανεπίληπτη πορεία και μετά τη δικτατορία, μέχρι σήμερα.