ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ -Ξεμένουν οι επενδύσεις

Οσοι έχουν άδειες  φωτοβολταϊκών,  πρέπει άμεσα να αποφασίσουν για το αν θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της επένδυσής τους στο επόμενο διάστημα, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις.

Οσα ψηφίστηκαν από τη Βουλή διαμορφώνουν νέα δεδομένα και καθορίζουν τις κινήσεις που κάνουν οι υποψήφιοι επενδυτές.

Οι επενδυτές αναζητούν νομικούς τρόπους για την ανατροπή της έκτακτης εισφοράς, ενώ πυκνώνουν και οι νομικές κινήσεις εναντίον του ΛΑΓΗΕ για την καθυστέρηση στις πληρωμές.

Στο ΥΠΕΚΑ πάντως δεν ανησυχούν και εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θα βγάλει από το τέλμα την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και θα της προσδώσει ρευστότητα.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους υπάρχουν περιθώρια προσβολής των διατάξεων που νομοθετήθηκαν, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γίνεται λόγος για το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Είναι πολλά τα ζητήματα που ανακύπτουν. Άλλα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διεκδίκησης εκ μέρους συλλογικών οργάνων και άλλα εκ μέρους μεμονωμένων επενδυτών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Η διάταξη είναι ατελής  μας διαβεβαιώνουν οι νομικοί με τους οποίους συζητάμε, ενώ στις επόμενες ημέρες θα αναθέσουμε τη νομική μας υποστήριξη και θα ξεκινήσει ο δικαστικός αγώνας» λένε παράγοντες των φωτοβολταϊκών.