ΣΥΡΙΖΑ: “Όχι” στη συν-διαπραγμάτευση του χρέους

“Όχι” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσκληση της Κυβέρνησης για χάραξη εθνικής στρατηγικής για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να φέρει σε πέρας μια διαπραγμάτευση. Η μόνη θετική στάση εκ μέρους της κυβέρνησης είναι να καθίσει στην άκρη, στον πάγκο, αυτό θα αποτελεί μία αυτοκριτική στάση στα γεγονότα στο τι έπραξε το μόνο ωφέλιμο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης μιλώντας στον Real FM.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του W. Schauble και την έκθεση του ΔΝΤ, εκτίμησε ότι αμφότερες: “Κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Να διαλύσουν την όποια ψεύτικη αισιοδοξία γύρω από την πορεία της χώρας. Επιβεβαιώνουν κάποιες επισημάνσεις που είχαμε κάνει από την αρχή. Οτι αυτό το πρόγραμμα δεν έχει σαν στόχο να ορθοποδήσει η χώρα, αλλά κυρίως να επιφέρει μεγάλες ανατροπές εις βάρος του κόσμου της εργασίας και βέβαια να αποτελέσει μακρινό παρελθόν αυτό που είχαμε ονομάσει κοινωνικό κράτος σε ευρωπαϊκό χώρο”.

Για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας: “Για το θέμα αυτό πράγματι επιβάλλεται να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις οι οποίες όμως θα πρέπει να αντιστοιχούν στους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς. Αυτοί πλέον, μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έχουν ανατραπεί. Η κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια άνευ αρχών να συγκροτηθεί μία πλαστή προεδρικό πλειοψηφία απλά και μόνο για να παραταθεί ο βίος της”.