ΣΥΡΙΖΑ: «Απολογία» Τσίπρα για ενιαίο ψηφοδέλτιο, συνιστώσες

Απάντηση στις αντιδράσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της επιβολής ενιαίου ψηφοδελτίου, κι όχι ξεχωριστής λίστας έδωσε μιλώντας πριν από λίγο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πρόταση Τσίπρα ήταν, τόσο στην εκλογή των αντιπροσώπων του Ιδρυτικού Συνεδρίου όσο και στα όργανα του κόμματος, να υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο και όποιος θέλει να βάζει σε παρένθεση την «πολιτική καταγωγή του».

Αυτή η πρόταση ήρθε σε ευθεία αντίθεση με το «κεκτημένο» της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του περασμένου Νοεμβρίου όπου έγινε αποδεκτό να «κατέβει» ξεχωριστή λίστα στην εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από όποιον το επιθυμούσε.

Τότε κατέβηκε με ξεχωριστή λίστα η «Αριστερή Πλατφόρμα» (Αριστερό Ρεύμα., ΔΕΑ, ΚΕΔΑ, το μισό «Κόκκινο») και έλαβε το 25% των ψήφων.

Ο κ. Τσίπρας δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν θέλει να «δημιουργήσει πρόβλημα». Επιχειρώντας μάλιστα να αποφορτίσει το κλίμα, είπε «απολογούμενος»: «Μπορεί αυτή η πρόταση που κατατέθηκε να ήταν λάθος, όμως η δική μου επιδίωξη είναι να αναβαθμιστεί ο διάλογος μέσα στο κόμμα και να αναβαθμιστεί ο τρόπος λειτουργίας του».

Πριν από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Τάσος Κουράκης ο οποίος θεωρείται «ανένταχτος» της πλειοψηφίας. Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουράκης, αναφερόμενος στο επίμαχο ζήτημα της λίστας, «λυπάμαι αλλά αυτό δεν μπορώ να το ψηφίσω, δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε, αντίκειται στο αξιακό μας σύστημα».