ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη – “Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος στο ΕΣΥ”

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη ότι «προσβάλλει τη νοημοσύνη μας, όταν λέει ότι οι αλλαγές στο ΕΣΥ δεν έχουν σχέση με το Μνημόνιο».

Η Κουμουνδούρου προσθέτει οτι “αντί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις αυξημένες ανάγκες υγείας του πληθυσμού και ιδιαίτερα των ανασφάλιστων πολιτών, ο υπουργός προωθεί τους μνημονιακούς στόχους για κατάργηση κλινών σε δημόσια νοσοκομεία, ένταξη προσωπικού του ΕΣΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας, άμεση συρρίκνωση και «λειτουργικό» λουκέτο σε αρκετά νοσοκομεία”.

“Οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος, έχουν την ίδια αξιοπιστία με τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ότι «δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα»”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι την ώρα που στη χώρα διευρύνεται η «υγειονομική φτώχεια», δεν περισσεύει καμιά δομή περίθαλψης και κανένας εργαζόμενος στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σήμερα προέχουν οι συλλογικές αντιστάσεις και η κοινωνική αλληλεγγύη στον χώρο της Υγείας, το κοινό μέτωπο για την ανατροπή της «ανθυγιεινής» μνημονιακής πολιτικής, για την επιβίωση και την ανασυγκρότηση της δημόσιας περίθαλψης».