ΣΥΡΙΖΑ: “Παρών” στην τροπολογία για τους μισθούς των δικαστικών

Η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα δηλώσει «παρών» στην τροπολογία για την αποκατάσταση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, με τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου να καλεί την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί να επιχειρήσει και άλλα τέτοια παιχνίδια διμερούς διευθέτησης».

Είπε ακόμη ότι ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως όλες οι δικαστικές αποφάσεις είναι εκτελεστές, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αγνόησε δικαστικές αποφάσεις όπως αυτές για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ή το χαράτσι της ΔΕΗ, τους σχολικούς φύλακες, την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, «όλες, δηλαδή, εκείνες τις αποφάσεις που αποκαλύπτουν τον αντισυνταγματικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κυβέρνηση». Κατήγγειλε επίσης όσους «θέλουν τη δικαιοσύνη επιρρεπή σε πιέσεις και ενδοτική σε εκβιασμούς» και προσπάθειες χαλιναγώγησής της.

Η βουλευτής διατύπωσε ενστάσεις και για την τροπολογία για τα έσοδα από τις εγκληματικές ενέργειες και τη διαχείρισή τους και κάλεσε την κυβέρνηση αντί να δώσει τα χρήματα αυτά σε ερευνητικά προγράμματα γνωστών της, να τα δώσει για τη δικαιοσύνη και το σωφρονιστικό σύστημα που καταρρέει, με τους κρατούμενους να βρίσκονται σε απεργία πείνας.

«Οι συμπολίτες μας, από τα δυσθεώρητα χαράτσια δεν μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη» είπε ακόμη η κ. Κωνσταντοπούλου και πρότεινε τα χρήματα να διατεθούν για να έχουν νομικό παραστάτη οι άποροι.