ΣΥΡΙΖΑ – Π. Λαφαζάνης: “Χάθηκε η πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης”

Θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σχολίασε για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Είναι πρωτιά που θα ωφελήσει τη Δημοκρατία, τον τόπο και τον λαό. Είναι καθαρή, αδιαμφισβήτητη νίκη και πρώτη φορά που ένα κόμμα της Αριστεράς και μάλιστα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έρχεται πρώτο σε εκλογές, στη σύγχρονη πολιτική ιστορία».

Ακόμη, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι «η ΝΔ είναι δεύτερο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ ή Ελιά, όπως μεταλλάχθηκε, είναι τέταρτο κόμμα και με ένα ποσοστό χαμηλότερο από το εθνικό (ποσοστό) του ΠΑΣΟΚ και δεν υπάρχει κοινοβουλευτική, αριθμητική βάση για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής».

Με ποιους θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συμμαχία για να κυβερνήσει: «Εμείς θα κάναμε κυβέρνηση με όσους ήταν διατεθειμένοι να στηρίξουν ένα συνεπές, σταθερό, αντιμνημονιακό και προοδευτικό πρόγραμμα. Θα κάνουμε κυβέρνηση με δυνάμεις αριστερές, προοδευτικές, αυτές που είναι αποφασισμένες να στηρίξουν με σταθερότητα και συνέπεια ένα αντιμνημονιακό, προοδευτικό πρόγραμμα. Εάν είχαμε εθνικές εκλογές και το ερώτημα ετίθετο από εμάς σ’ αυτήν τη βάση και ψήφιζαν οι πολίτες σ’ αυτήν τη βάση, θα ήταν όλοι υποχρεωμένοι να κάνουν αντίστοιχες τοποθετήσεις και το αποτέλεσμα θα ήταν νομίζω πολύ διαφορετικό και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ πολύ διαφορετικό».