Σήριαλ Γ.Κατρούγκαλου: Ο υπουργός κάνει αγωγές, η ΝΔ τον καλεί να παραιτηθεί, για λάθος χειρισμούς μιλάει ο Α.Μητρόπουλος

 

Την πρόθεση του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφορικά με την υπόθεση που προέκυψε για την προμήθεια του 12% που φέρεται να είχε συμφωνήσει το δικηγορικό του γραφείο σε περίπτωση επαναπρόσληψης απολυμένων στο Δημόσιο, έκανε λόγο για πλαστά αποδεικτικά.

Σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι δεν αμφισβητεί την ηθική συγκρότηση του υπουργού, αλλά τον κάλεσε να παραιτηθεί για το καλό της προάσπισης των ιδεών του.

Στην ίδια εκπομπή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Μητρόπουλος μίλησε για λανθασμένους και ατελείς χειρισμούς από μέρους του υπουργού, τον οποιο όμως στηρίζει απόλυτα.
«Αυτό που λένε ότι έκανα έχει ήδη καταρρεύσει. Έχουν χρησιμοποιήσει ουσιαστικά πλαστά αποδεικτικά. Αυτό αποδείχθηκε ότι είναι απολύτως ψευδές» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κατρούγκαλος
«Όχι απλώς είναι ηθικό αλλά θεωρώ και τίτλο τιμής που αντέδρασα σε αυτές τις πολιτικές .
Δική μου πολιτική είναι η επαναπρόσληψη των απολυμένων; Του ΣΥΡΙΖΑ είναι κι εγώ παλεύω για την εφαρμογή της» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.

« Πάλευα στα δικαστήρια και με την αρθογραφία μου, παλεύω και τώρα γι’ αυτούς τους ανθρώπους» τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν ανήθικο «να βγάζω φράγκα» και συμπλήρωσε ότι «δεν προσδοκώ να πάρω ούτε ένα ευρώ από τις υποθέσεις. Αυτό δεν θα συμβεί».
Ερωτηθείς για την κατηγορία ότι θα εισπράξει 12% ως δικηγορική προμήθεια ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι αυτό αφορά μόνο τις μισθολογικές διαφορές όχι για το θέμα των διαθέσιμων.
«Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ, αν το έκανα θα ήταν σαν να δεχόμουν τη λάσπη που μου πέταξαν» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος σημείωσε ότι θα ζητήσει την άρση του απορρήτου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από τα ιδιωτικά συμφωνητικά που αφορούν τον ίδιο και προανήγγειλε ότι «εάν δεν μου ζητήσουν συγγνώμη θα υποβάλω μήνυση και αγωγή κατά του Βήματος και Bild».

 

Παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη

“Πρέπει να παραιτηθείτε για το καλό της προάσπισης των ιδεών σας. Τα περί συνωμοσίας και διαπλοκής είναι φαιδρά”, δήλωσε σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όμως δεν αμφισβήτησε την ηθική εντιμότητα του υπουργού.

” Δεν αμφισβητώ την ηθική συγκρότηση του Γ.Κατρούγκαλου. Έχουμε όμως στην περίπτωσή του την κλασσική περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων: Ο υπουργός που νομοθετεί για επαναπροσλήψεις ή μισθούς στο Δημόσιο, έχει στο γραφείο του ενεργές υποθέσεις με αυτό ακριβώς το αντικείμενο”.