Σήφης ο κροκόδειλος: Οι Κρητικοί θέλουν να μείνει στο Ρέθυμνο!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση παγίδευσης του Σήφη του κροκόδειλου στο Φράγμα Ποταμών. Εκπρόσωποι των αρμοδίων αρχών τοποθετούν τα δύο αλουμινένεια κλουβιά μήκους 2,5 μέτρων στη λίμνη, ενώ μέσα σε αυτά έχουν τοποθετήσει από ένα σφαγμένο κοτόπουλο, το οποίο πιστεύουν ότι θα λειτουργήσει ως δόλωμα για τον κροκόδειλο.

Οι «φάκες» είναι καλυμμένες με κλαριά ενώ στο κέντρο τους έχει τοποθετηθεί, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, από ένα κοτόπουλο το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς έλκει ιδιαίτερα τους κροκοδείλους.

Στην επιχείρηση τοποθέτησης των παγίδων συμμετέχουν επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και άνδρεςς του ΟΑΚ, της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής.

«Θέλουμε να μείνει εδώ ο κροκόδειλος»

Στο σημείο βρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών η δημοτική αρχή του Αμαρίου, κάτοικοι της περιοχής αλλά και τουρίστες που με τις φωτογραφικές τους μηχανές αποθανατίζουν την διαδικασία.

«Θέλουμε να μείνει εδώ ο κροκόδειλος και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε τουριστικά την περιοχή μας. Το Αμάρι και συγκεκριμένα το Φράγμα Ποταμών μπορεί να αποτελέσει έναν σπουδαίο τουριστικό προορισμό έχοντας εδώ τον κροκόδειλο», δήλωσε στο cretapost ο δήμαρχος Αμαρίου, Στέφανος Σημαντήρας.