Σε εξέλιξη η έρευνα για τον Αφγανό με τους πυροκροτητές

Ο Αφγανός που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για κατοχή μεγάλου αριθμού πυροκροτητών, θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται για την προέλευση και τον προορισμό τους.

Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει η σύνδεσή του με κάποια οργάνωση. Δεδομένου ότι είναι αρνητικός στην προανάκριση, εξετάζονται όλες οι εκδοχές, όπως να ήταν μεταφορέας για λογαριασμό κάποιων ή ακόμα και να έκανε εμπόριο.

Ο Αφγανός συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Λυκαβηττού, ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη εστιατορίου, επειδή δεν πλήρωνε τον λογαριασμό. Στην έρευνα που έγινε σε σακίδιο που είχε μαζί του βρέθηκαν συνολικά 78 πυροκροτητές του εμπορίου.

Ακόμη στο σακίδιό του είχε δύο φιαλίδια βουτανίου των 190 γραμμαρίων, από τα οποία το ένα ήταν τοποθετημένο σε καμινέτο, δύο τεμάχια βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινί, δύο αναπτήρες και ένα στουπί.

Για τον λόγο αυτόν παρελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που ανέλαβε την προανάκριση. Από την έρευνα προέκυψε ότι έχει θεαθεί έξω από διάφορα σπίτια που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως καταλύματα για αλλοδαπούς, γι’ αυτό ερευνώνται οι σχέσεις του και οι επαφές του στην Αθήνα.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα έγγραφο απόφασης Α΄ Βαθμού για αίτηση διεθνούς προστασίας, από το κλιμάκιο ασύλου Ξάνθης, που σημαίνει ότι έχει υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο εξετάζεται.

Στο παρελθόν έχει καταγραφεί πολλές φορές για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, επιδεικνύοντας κάθε φορά έγγραφα με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας.