Ομόθυμη καταδίκη της βίας από Σαμαρά – Βενιζέλο – Κουβέλη – Στουρνάρας: Δεν συζητήθηκε το μέλλον του Τ.Τ.

arxhgoiΣτη σκιά του μπαράζ των επιθέσεων των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα το τρομοκρατικό χτύπημα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού, συνεδρίασαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Τελευταία ενημέρωση: 20:50

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι στη συζήτηση ήρθε και το θέμα ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας, σημείωσε ότι το θέμα της δόσης έχει κλείσει, ενώ  σχολίασε ότι δεν ειπώθηκε τίποτα για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι σημειώθηκαν σημαντικά βήματα στη σημερινή συνάντηση. Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί υπογράμμισαν την ανάγκη ομόθυμης καταδίκης της βίας.

“H ανομία από οπουδήποτε και αν προέρχεται δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή”, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου πραγματοποιείται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Για τις αποφάσεις του Eurogroup την επόμενη Δευτέρα, για την επόμενη δόση, για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν και για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη, ενημέρωσε από την πλευρά του τους πολιτικούς αρχηγούς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε πως δεν έγινε συζήτηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σημειώνοντας πως ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο φόρος πολυτελείας θα αντικατασταθεί με το τέλος πλεύσης για τα σκάφη αναψυχής ενώ σε ερώτηση σχετική με το θέμα αύξησης των κονδυλίων για τη Δημόσια Τάξη, ο κ. Στουρνάρας είπε πως δεν έχει σχετική ενημέρωση.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankwars:

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σκοπεύει σύντομα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του κύματος βίας, ενώ στο επίκεντρο της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, βρίσκεται και η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

.Τα μέτωπα είναι ανοικτά, καθώς εντείνεται η αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Πέμπτη θα διεξαχθεί στη Βουλή η ψηφοφορία για την παραπομπή των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ σε προανακριτική επιτροπή.

Στη σύσκεψη αναμένεται να  αποφασιστεί και αν θα στηθούν κάλπες για κάθε πρόσωπο που ζητείται η παραπομπή του -Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλη Βενιζέλου, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου- ή η ψηφοφορία θα γίνει για την κάθε διαφορετική κομματική πρόταση, με τον Φώτη Κουβέλη να καταθέτει πρόταση για μία κάλπη, με τέσσερα ψηφοδέλτια(ένα για κάθε πρόσωπο), σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Τους πολιτικούς αρχηγούς θα απασχολήσει και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο πρέπει να “τρέξει” άμεσα, με μεγαλύτερο αγκάθι το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα.