Σε ποιούς τομείς θα εστιάσει η Citi Ελλάδας μετά την πώληση της λιανικής στην Alpha

CITIBANKΣτην επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρει σε ελληνικές μεγάλες επιχειρήσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και σε πελάτες της ναυτιλίας, του privatebank και του δημόσιου τομέα θα εστιάσει εφεξής η Citi Ελλάδας, η οποία παράλληλα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις πολυεθνικές εταιρίες-πελάτες της που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Αυτό αναφέρει η διοίκηση της Τράπεζας σε ανακοίνωσή της με την οποία ενημερώνει ότι υπεγράφη η συμφωνία με την Alpha Bank για την πώληση της λιανικής τραπεζικής της στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησης έκδοσης καρτών Diners Club. Σημειώνεται πως η πώληση περιλαμβάνει $ 0.6 Δις (ή € 0,43 Δις) σε μεικτά στοιχεία ενεργητικού, 480.000 πελάτες,$1.4 Δις (ή € 1,0 Δις) σε καταθέσεις και $ 0,54 Δις (ή € 0,4 Δις) υπόλοιπα πελατών σε κάρτες και δάνεια.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι  περίπου 730 εργαζόμενοι της Λιανικής Τραπεζικής καθώς και τα δίκτυα των καταστημάτων της και ΑΤΜ θα μεταφερθούν στην Alpha Bank.  Η πώληση, που υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η πώληση αποτελεί ένα ακόμη βήμα της στρατηγικής της Citiνα περιορίσει τις υπηρεσιακές μονάδες και τα χαρτοφυλάκια της CitiHoldings που δεν εντάσσονταιστον πυρήνα των δραστηριοτήτων της Citi, με οικονομικά ορθολογικό τρόπο.

«Η απόφαση αποτελεί επέκταση της παγκόσμιας στρατηγικής της Citi να επικεντρώνει τους πόρους της όπου έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο στην Ελλάδα είναι η τραπεζική μεγάλων επιχειρήσεων» δήλωσε ο Grant Carson, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδας. «Η Citi βρίσκεται στην Ελλάδα 50 χρόνια και σκοπεύει να επενδύσει στον Οργανισμό μας προκειμένου να εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο τους εγχώριους και διεθνείς εταιρικούς μας πελάτες.  Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πελάτες μας της Λιανικής Τραπεζικής, τους συνεργάτες μας και τους εργαζομένους μας. Αναγνωρίζουμε τη συμβολή τους στην πλούσια κληρονομιά της Citi Ελλάδας και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους».

Τέλος, σημειώνεται πως μέχρι η συμφωνία αυτή να ολοκληρωθεί, οι πελάτες της Λιανικής Τραπεζικής της Citi θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους των συμβάσεών τους και μέσω όλων των σημείων εξυπηρέτησης πελατών της Citi.  Η Citi και η AlphaBank θα συνεργαστούν προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η μεταφορά των λογαριασμών και πελατειακών σχέσεων των πελατών της Λιανικής Τραπεζικής της Citi και να διασφαλιστεί η διατήρηση του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα.

Τo Institutional Clients Group της Citi ήταν σύμβουλος της Citi για αυτή τη συναλλαγή.

Πηγή:www.capital.gr