Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Πιονγκγιάνγκ δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για συνομιλίες

Η Βόρεια Κορέα δεν έδειξε “κανένα ενδιαφέρον” για συνομιλίες με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παρά το άνοιγμα από την Ουάσινγκτον “διαύλων επικοινωνίας” με την Πιονγκγιάνγκ.

“Οι βορειοκορεάτες αξιωματούχοι δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση”, αναφέρει σε ανακοίνωση η Χέδερ Νάουερτ, υπενθυμίζοντας παράλληλα την ύπαρξη “πολλών διαύλων για να επικοινωνούμε με επισήμους στους κόλπους του βορειοκορεατικού καθεστώτος”, στους οποίους αναφέρθηκε σήμερα στο Πεκίνο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Ο αμερικανός υπουργός είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα πως οι ΗΠΑ “βολιδοσκοπούν” τη βούληση του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ-Ουν να αρχίσει συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμά του.

“Θέτουμε ερωτήσεις. Έχουμε γραμμές επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, δεν είμαστε σε πλήρες σκοτάδι, έχουμε δύο ή τρεις διαύλους ανοικτούς με την Πιονγκγιάνγκ”, είχε διαβεβαιώσει ο Τίλερσον μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Ουάσινγκτον διαβεβαιώνει τώρα πως αυτή η απόπειρα διαλόγου έμεινε χωρίς απάντηση, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν έχουν εμπλακεί σε μια βίαιη φραστική κλιμάκωση.

Λίγο πριν από τις δηλώσεις του Ρεξ Τίλερσον, ένας κρατικός βορειοκορεατικός οργανισμός αρμόδιος για την εξωτερική προπαγάνδα διατύπωσε σήμερα νέες ύβρεις εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον “γέρο ψυχοπαθή” σε “αποστολή αυτοκτονίας για να προκαλέσει μια πυρηνική καταστροφή που θα μετατρέψει την Αμερική σε ωκεανό από φλόγες”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ