Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κυβέρνηση και τρόικα πίσω απ’τις αποχωρήσεις βουλευτών


UPD: Σε προσπάθεια της κυβέρνησης και της τρόικας να εκλέξει Προεδρο της Δημοκρατίας, απέδωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, τις αποχωρήσεις από το κόμμα του.

 

«Ο καθένας διαλέγει τον δρόμο του» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA.

 

Για την αποχώρηση της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη σχολίασε «αν καταλάβετε εσείς του λόγους που αποχώρησε, να τους καταλάβω και εγώ» ενώ για το Βασίλη Καπερνάρο είπε πως «δεν «σπάσαμε» απολύτως τίποτα.

 

Απαντώντας σε ερώτηση αν εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα κατευθυνθούν προς τη ΝΔ απάντησε «Κυριακή κοντή γιορτή».

 

Ο κ. Καμμένος, τόνισε πως το κόμμα του δε θα συναινέσει σε καμιά πολιτική «που σκοτώνει τους Έλληνες» αν και όπως είπε, ορισμένοι νόμιζαν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ήταν «δεξαμενή που κάποια στιγμή θα στηρίξει την κυβέρνηση και τους δανειστές».

 

Σε τεταμένο κλίμα συνεδρίαση η Κ.Ο.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ξεκίνησαν με 20, έμειναν με 13 βουλευτές!Σε τεταμένο κλίμα συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδας των ΑΝΕΛ . Ο πρόεδρος του κόμματος με αφορμή τηνπαραίτηση της Μίκας Ιατρίδη αλλά και του Βασίλη Καπερνάρου που προηγήθηκε,  επιχείρησε α συσπειρώσει τους 13 βουλευτές  έχουν απομείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Καμία μεθόδευση δεν μπορεί να ανακόψει τον αγώνα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ, αναφερόμενος στις ανεξαρτητοποιήσεις της Μίκας Ιατρίδη και του Βασίλη Καπερνάρου.

Ο κ. Κουίκ ανέφερε μετά από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. τωνΑΝΕΛ ότι οι δύο βουλευτές αποχώρησαν «χωρίς πολιτικά επιχειρήματα» και πρόσθεσε ότι έσπευσαν να γνωστοποιήσουν αιφνιδιαστικά την απόφασή τους «την ώρα που θα μπορούσαν να εκφραστούν στο επερχόμενο διευρυμένο εθνικό συμβούλιο του κόμματος σε 10 μέρες».

Όπως είπε, το εθνικό συμβούλιο «θα είναι ανοικτό για κάθε κριτική, για κάθε πρόταση, για κάθε συζήτηση που θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση του αγώνα των ΑΝΕΛ, τον οποίο δεν μπορεί να ανακόψει η οποιαδήποτε μεθόδευση που εκδηλώνεται».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Μεγάλη κρίση στο κόμμα του Πάνου Καμμένου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν κοπεί στα δύο, σχετικά με το μέλλον του κόμματος και το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015.

 Από τη μία, υπάρχει η ομάδα που διαφωνεί με τη σκληρή γραμμή του Π. Καμμένου και επιθυμεί άνοιγμα στη Νέα Δημοκρατία.

Χαρακτηριστικές είναι οι σημερινές δηλώσεις της Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στήριξης του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα προτείνει η ΝΔ, ωστόσο με άλλον αρχηγό και όχι τον Αντώνη Σαμαρά.

Την ίδια ώρα, ο «σκληρός πυρήνας» επιμένει στη γραμμή της ρήξης, με τη Ραχήλ Μακρή να δηλώνει σήμερα ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να στηρίξουν κανένα πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση.

Ανεξάρτητη η Μίκα Ιατρίδη

Την ανεξαρτητοποίησή της από τους ΑΝΕΛ ανακοίνωσε τηλεφωνικά στον Πάνο Καμμένο, η βουλευτής Δωδεκανήσων Μίκα Ιατρίδη, κίνηση η οποία επιβεβαιώνει το άσχημο κλίμα στους κόλπους του κόμματος.

Η βουλευτής έστειλε επιστολή ανεξαρτητοποίησης στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ανεξαρτητοποιήθηκε ο Β. Καπερνάρος, καταγγέλοντας ότι δεν στηρίχθηκε η υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας.

Η επιστολή παραίτησης

Προς: Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: «Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων»

κ. Πρόεδρε

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω και εγγράφως ότι αποχωρώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε πριν δυο χρόνια να συμμετάσχω στη δημιουργία του κινήματος, ώστε να εισέλθουμε στη Βουλή και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας.

Λυπάμαι πραγματικά που, δυο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές, το κίνημα μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά.

Στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία, έλαβα όλες τις αποφάσεις μου με εντιμότητα και ειλικρίνεια, αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος, έχοντας πάντα ως πυξίδα την καλυτέρευση της ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν αδικηθεί τόσο πολύ, όλα αυτά τα χρόνια.

Η δηκτική ανακοίνωση των ΑΝΕΛ

Με δηκτικό τρόπο σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους» αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του