Στην Αθήνα ο πετρελαϊκός κολοσσός ONGC

Αντιπροσωπεία ανώτατων διοικητικών στελεχών του ινδικού πετρελαϊκού κολοσσού Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC) βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του Invest in Greece προκειμένου να συζητηθούν επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε δραστηριότητες στον ενεργειακό τομέα, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ραντεβού των στελεχών του ινδικού κολοσσού με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών, εισηγμένων και μη, που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Σε κυβερνητικό επίπεδο, έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση με τον αρμόδιο για τις ξένες επενδύσεις υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, ωστόσο ο ανεπίσημος χαρακτήρας της επίσκεψης δεν περιλαμβάνει δηλώσεις ή ανακοινώσεις.

Οι συναντήσεις των διοικητικών στελεχών της ONGC πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που καταγράφονται ταχύτατες εξελίξεις αναφορικά με την χάραξη των ΑΟΖ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου υπό τις “ευλογίες” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ καταγράφεται παράλληλα τεράστιο ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα των ερευνών της νορβηγικής PGS σε Ιόνιο και Κρήτη , όπως παρουσιάστηκαν τους προηγούμενους μήνες σε διεθνή συνέδρια.

Πηγή: Capital