ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Στον Κορυδαλλό Γερμενής και Ηλιόπουλος – Στο Ναύπλιο ο Μπούκουρας

[UPD] Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά από τις μαραθώνιες απολογίες τους το Σάββατο και κρατούνταν στη ΓΑΔΑ.

Ο τρίτος βουλευτής του κόμματος, Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος κρίθηκε επίσης χθες προφυλακιστέος, αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και οι τρεις αφορούν ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σ. Κεδίκογλου: Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της

Έχουμε μια δικαιοσύνη που αποδεδειγμένα λειτουργεί ανεξάρτητα και κάνει τη δουλειά της, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις προφυλακίσεις των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Πρέπει να μάθουμε όλοι να σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και να την αφήνουμε να κάνει τη δουλειά της. Αποδεδειγμένα πλέον την κάνει καλά», επισήμανε.

Νωριτερα μεταδίδαμε:

“Μέσα” και ο Στάθης Μπούκουρας! Δήλωσε πρώην οπαδός του Αντρέα, αλλά…δεν τη γλύτωσε…

Στη φυλακή θα οδηγηθεί, με τους Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, και ο τρίτος βουλευτής της ΧΑ, Στάθης Μπούκουρας, κατηγορούμενος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Αυτό αποφάσισαν οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας, μετά την 7ωρη απολογία του.

Και οι τρεις θα οδηγηθούν, τη Δευτέρα, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Μπούκουρας φέρεται να δηλώνει πως είναι αθώος, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη και τονίζοντας ότι βάλλεται, στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του.

Επιπλέον, δήλωσε ότι ποτέ δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και πως πριν κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, ήταν οπαδός του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος στο Περιστέρι με τον κ. Παχατουρίδη, δεν έχει καμία σχέση με αυτή την προσωπικότητα του ‘Χρυσαυγίτη’. Όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια. Άλλωστε, βλέπετε ότι σήμερα ο κ. Μπούκουρας δεν έχει ούτε έναν υποστηρικτή εδώ» δήλωσε  ο κ. Κούγιας.

 

Υ.Γ: Η χθεσινοβραδυνή  “μαντεψιά” στο bankwars πως δεν θα προφυλακιστεί, έπεσε έξω. Είναι τελικά…να μη σε καλέσει εισαγγελέας αυτό τον καιρό. Το “δρομολόγιο” ΓΑΔΑ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ εκτελείται κανονικά…