Στις 100 δόσεις και ο Τέρενς Κουίκ – Η Εφορία του κατάσχεσε το σπίτι!

 

Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων προς την Εφορία, ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ανέφερε σε δηλώσεις του στην Κομοτηνή  ότι, λόγω προετοιμασίας των υπαλλήλων μηχανογράφησης του ΥΠΟΙΚ «το σύστημα θα ανοίξει για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μετά το Πάσχα» και τόνισε ότι η ρύθμιση «θα σώσει κόσμο» και ότι είναι η «δημοφιλέστερη παρέμβαση της νέας κυβέρνησης». Αποκάλυψε δε, ότι και ο ίδιος θα ενταχθεί στη ρύθμιση, καθώς παρότι για σαράντα χρόνια ήταν συνεπής φορολογούμενος, τα τελευταία πέντε, έξι χρόνια λόγω επαγγελματικών δυσκολιών αναγκάστηκε να πληρώνει μικρότερες δόσεις, όταν μπορούσε, με συνέπεια η εφορία, σε εφαρμογή του νόμου, να παρακρατά στην πηγή μέρος των χρημάτων του πριν μπουν στον τραπεζικό λογαριασμό του, ενώ κατάσχεσε και το σπίτι του, που ήταν πολλαπλάσιας αξίας του χρέους του.

«Ο πρώτος που θα σπεύσει για να κάνει ρύθμιση, είμαι εγώ! Ανάμεσα στους χιλιάδες υπόχρεους πολίτες, είμαι και εγώ…Να βγω από έναν εφιάλτη. Δεν διαφέρω από τους άλλους φορολογούμενους που μπήκαν σε αυτήν τη μνημονιακή δοκιμασία» τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

«Προτρέπω να το πράξουν άμεσα, από τις πρώτες μέρες κιόλας, όσοι βουλευτές και υπουργοί, τωρινοί και προηγούμενοι χρωστούν, όπως κι εγώ. Ξέρω πολλούς που μου έχουν πει προβλήματα ανάλογα με τα δικά μου. Αλλά ας είμαστε οι πρώτοι που θα αρχίσουμε να γεμίζουμε τα κρατικά ταμεία, όταν η απελθούσα κυβέρνηση μας άφησε κληρονομιά 70 δισ. μαύρη τρύπα».