Στον εισαγγελέα με εντολή Δένδια καταγγελίες για ρατσιστική βία αστυνομικών

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών απέστειλε σήμερα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ύστερα από εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, το απομαγνητοφωνημένο κείμενο και το video των καταγγελιών που διατυπώθηκαν σήμερα στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση», σχετικά με τη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος μεταναστών, που αποτέλεσαν στόχο ρατσιστικής επίθεσης.

Το βίντεο παρουσίαζε μαρτυρία Πακιστανού, σύμφωνα με την οποία, τον περασμένο Ιούλιο, έγινε ρατσιστική εισβολή σε σπίτι στο Περιστέρι, όπου διέμενε μαζί με άλλους ομοεθνείς του, από ομάδα ατόμων, τα οποία τους χτύπησαν. Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν έφτασαν εκεί αστυνομικές δυνάμεις, οι αστυνομικοί, αντί να αναζητήσουν τους δράστες, προσήγαγαν τέσσερις από τους παθόντες αλλοδαπούς.

Σε ανακοίνωση του Αρχηγείου υπογραμμίζεται ότι το απομαγνητοφωνημένο κείμενο και το video αποστέλλονται, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η ενδεχόμενη τέλεση ποινικών αδικημάτων