Στον εισαγγελέα οι ξαδέλφες του Γ. Παπακωνσταντίνου ως ύποπτες για την τέλεση αδικημάτων

Ως ύποπτοι για την τέλεση αδικημάτων θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον των οικονομικών Εισαγγελέων οι τρεις δικαιούχοι λογαριασμών στην HSBC, τα ονόματα των οποίων δεν είχαν περιληφθεί στην πρώτη λίστα “Λαγκάρντ” που παραδόθηκε στις αρχές.

Οι Εισαγγελείς πρόκειται τις επόμενες ημέρες να καλέσουν στο γραφείο τους τις ξαδέλφες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και τους συζύγους τους προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την αλλοίωση των στοιχείων της λίστας.

Αναμένεται επίσης και η ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου που διενεργείται από στελέχη του ΣΔΟΕ υπό την εποπτεία των κκ Πεπόνη και Μουζακίτη, τόσο για τα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Παπακωνσταντίνου όσο και για όλους τους καταθέτες που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από τις πρώτες συγκρίσεις που γίνονται φαίνεται πολλά πρόσωπα με μεγάλες καταθέσεις στην τράπεζα της Ελβετίας να μην καλύπτουν τα αναφερόμενα ποσά με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, γεγονός που θα αντιμετωπιστεί τόσο σε φορολογικό επίπεδο όσο και σε ποινικό.

Οι δύο Εισαγγελείς αναμένεται να καλέσουν εκ νέου σε διευκρινίσεις και τους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που ήδη έχουν καταθέσει δια υπομνημάτων ως ύποπτοι για την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις ευθύνες μη πολιτικών προσώπων να κληθούν και στενοί συνεργάτες του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου.