Ιδρύει ειδικά φορολογικά δικαστήρια το ΥΠΟΙΚ-Μας περιμένει δύσκολος χρόνος προειδοποιεί ο Στουρνάρας

STOURNARASΤην ίδρυση ειδικών φορολογικών δικαστηρίων προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η Αθήνα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον «πιθανό κίνδυνο» εξόδου από το ευρώ, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι είναι καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη η επόμενη χρονιά και επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αν η κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα. Για το 2013, εκτιμά ότι θα είναι «ένα πολύ δύσκολο έτος». «Αλλά εάν συνεχίσουμε την πορεία, μειώσουμε το έλλειμμα και ολοκληρώσουμε τα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, το 2014 και το 2015 θα είναι πολύ πιο εύκολα χρόνια».

Εκτιμά επίσης πως ό,τι έχει κάνει έως τώρα η κυβέρνηση είναι σημαντικό, αλλά όχι αρκετό για να επιτευχθεί μια μόνιμη λύση για την Ελλάδα. «Το θέμα τώρα είναι η εφαρμογή», λέει ο κ. Στουρνάρας.

Επίσης, την ίδρυση ειδικών φορολογικών δικαστηρίων προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν χρόνια στα δικαστήρια προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Στη συνέντευξή του στους Financial Times, τόνισε, πως πλέον όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν θα οδηγούνται στη φυλακή.  Τα στελέχη της τρόικα θεωρούν ως μια από τις «πληγές» του Κρατικού Προϋπολογισμού τη κατάσταση των διοικητικών δικαστηρίων, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις «λιμνάζουν» υποθέσεις φορολογικού και τελωνειακού ενδιαφέροντος που ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ.