«Στοχευμένος ο ανασχηματισμός» λέει το Μαξίμου

Για σαρωτικό ανασχηματισμό με στοχευμένους στόχους κάνουν λόγο στο Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνοντας τη στροφή που σηματοδοτεί στις πολιτικές ανακούφισης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων η τοποθέτηση του Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Χαρδούβελης σύμφωνα με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εξιδεικεύεται στη μικροοικονομία και από εδώ και πέρα στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η αποκατάστση των αδικιών. Για το Μέγαρο Μαξίμου ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους εντός και εκτός Ελλάδας και θα μπορέσει παράλληλα να ηγηθεί με επιτυχία στις διαπαραγματεύσεις για το χρέος.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν πως στη νέα κυβέρνηση δεν έχουν αλλάξει οι κομματικές ισορροπίες, καθώς υπάρχουν δύο επιπλέον υφυπουργοί από το ΠΑΣΟΚ και δύο από τη ΝΔ ενώ τονίζουν πως η ΝΔ πήρε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με ένα πρόσωπο με σαφή αγροτική προέλευση όπως είναι ο κ. Καρασμάνης.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος ως πρώην δήμαρχος θα δώσει τη μάχη του για τα κονδύλια για την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ ο κ. Μπέζας ως υφυπουργός Εργασίας θα ασχοληθεί με την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων έχοντας την εμπειρία και από τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του είναι, όπως υποστηρίζουν, ένας νέος άνθρωπος που γνωρίζει τα προβλήματα της Αθήνας και κυρίως αυτά της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ