Στο ορφανοτροφείο θηλέων Λαμίας έκανε Πάσχα ο Σταύρος Θεοδωράκης

 

Πάσχα με τα ορφανά κορίτσια της Λαμίας έκανε ο Σταύρος ΘεοδωράκηςTo Oρφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας επισκεφθηκε την Κυριακή του Πάσχα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Συμμετείχε στο σούβλισμα του αρνιού, ζωγράφισε με τα κορίτσια και συζήτησε μαζί τους για τα όνειρά τους. Όπως δήλωσε  “το γκρίζο των ημερών έχει ανάγκη από τα χαμόγελα και τις πολύχρωμες ζωγραφιές των παιδιών μας”.

 Τα κορίτσια του Ορφανοτροφείου- φιλοξενούνται από μωρά ως ηλικίας 20 ετών- έβγαλαν φωτογραφίες και συζήτησαν μαζί του για τα βιώματά τους. Τα δώρα του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν σοκολατένια πασχαλινά αυγά, μπογιές και ακουαρέλες για να ζωγραφίζουν- όπως χαρακτηριστικά τους είπε- τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Η διευθύντρια και οι κοινωνικοί λειτουργοί του Ορφανοτροφείου ζήτησαν τόσο από τον Σταύρο Θεοδωράκη όσο από τα τοπικά κανάλια και τους φωτογράφους να μην καλύψουν τα πρόσωπα των παιδιών λέγοντας χαρακτηριστικά” ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν τα παιδιά και στη ζωή τους έχουν μάθει να μην κρύβονται και να μη ντρέπονται”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόταν από τη γυναίκα του Δομνίκη Λυμπεροπούλου και από εθελοντές του Ποταμιού.