Στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι προς απόλυση εργαζόμενοι του ΙΚΑ

Στην είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται αυτή την ώρα, 300 περίπου εργαζόμενοι του ΙΚΑ που ζητούν να μην εφαρμοστεί δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία οδηγούνται σε απόλυση 500 εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στην Αγροτική και εν συνεχεία διοχετεύθηκαν στο ΙΚΑ με κυβερνητική απόφαση.

Η διαμαρτυρία οργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ), ενώ νωρίτερα το πρωί οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στα γραφεία της διοίκησης του Ιδρύματος, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, που τελούν υπό κατάληψη.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσω της οδού Σταδίου προς το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παρέμειναν για αρκετή ώρα μπροστά από το υπουργείο Εργασίας.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος όμως απουσιάζει στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια ζήτησαν να συναντηθούν με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη, που επίσης απουσίαζε.

Η κυκλοφορία στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας έχει διακοπεί από το ύψος της εισόδου της Βουλής έως το ύψος του Πολεμικού Μουσείου.

Protothema.gr