Συγκέντρωση για το λουκέτο στην ΕΡΤ το απόγευμα – Ανακοινώσεις ΔΗΜΑΡ, Ρ. Δούρου

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, έναν χρόνο από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ.

Τα συνδικάτα έχουν καλέσει σε πανεργατική κινητοποίηση, αντιδρώντας στις ασκούμενες πολιτικές της κυβέρνησης.

Για τις 19:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου έχουν προσκληθεί να μιλήσουν αρχηγοί κομμάτων και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Ρ. Δούρου: Το κλείσιμο της ΕΡΤ σηματοδοτεί 12 μήνες ανάπηρης Δημοκρατίας 

Tο κλείσιμο της ΕΡΤ σηματοδοτεί 12 μήνες ανάπηρης Δημοκρατίας, δήλωσε η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου τονίζει ότι «το έγκλημα που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο συνεχίζεται» και υποστηρίζει ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ συμπύκνωσε τον αυταρχισμό και την οπισθοδρομικότητα των πολιτικών της λιτότητας.

Καταλήγει στην ανακοίνωσή της υποστηρίζοντας ότι το 12μηνο «λουκέτο» στην ΕΡΤ «αποκρυσταλλώνει το κοινωνικά επώδυνο και οικονομικά άστοχο αδιέξοδο, που εξακολουθούν να βιώνουν σήμερα, όχι μόνο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και οι χιλιάδες «διαθέσιμοι» του δημοσίου τομέα όπως και οι χιλιάδες άνεργοι του ιδιωτικού».

ΔΗΜΑΡ: Κορυφαία πράξη θεσμικού αυταρχισμού το κλείσιμο της ΕΡΤ 

Ως κορυφαία πράξη θεσμικού αυταρχισμού χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ), το κλείσιμο της ΕΡΤ πριν από ακριβώς ένα χρόνο, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για έναν «ξαφνικό θάνατο».

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ το «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν «μαύρο» στη δημοκρατία, αλλά και «μαύρο» στην ιδιωτική ζωή και την καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων, που απολύθηκαν εν μια νυκτί και δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις τους.

Η ΔΗΜΑΡ υπενθυμίζει ότι μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ αποχώρησε από την τότε τρικομματική κυβέρνηση, καθώς δεν μπορούσε «να αποδεχθεί μονομερείς αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που κατέλυαν κάθε έννοια κυβερνητικής συνεργασίας, επιμένει ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν σχέση με οριζόντιες απολύσεις και λογικές πυγμής».