ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

[upd] Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας ολοκληρώθηκε και εισηγείται την αλλαγή σκυτάλης.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος έχει ενημερωθεί επίσημα χθες το βράδυ ότι η θητεία του δεν θα ανανεωθεί. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Προβόπουλο για να τον ενημερώσει ότι η κυβέρνηση δεν θα τον στηρίξει για δεύτερη θητεία. «Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Προβόπουλο για τις υπηρεσίες του», δήλωσε αξιωματούχος της ΤτΕ.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Προκλητική χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της ΤτΕ καθώς «δεν λαμβάνει υπόψη της τους πολιτικούς συσχετισμούς και την αναγκαιότητα διαβούλευσης για μια τόσο σημαντική θέση».

Ακόμη η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει τόσο κρίσιμες αποφάσεις χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε να θεωρεί, ότι δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση με μια τέτοια απόφαση.

«Σημίτης στο υπουργείο Οικονομικών, Σημίτης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Κώστας Σημίτης βρίσκεται εδώ, μαζί με την πολιτική του και το ΠΑΣΟΚ. Τον έφερε ξανά η Νέα Δημοκρατία».

Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.