Συνάντηση Κουτσούμπα – Σαμαρά – “Οχι” του ΚΚΕ σε εμπλοκή της Ελλάδας στη Συρία

Τα βέλη του κατά των ΗΠΑ για την πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, έστρεψε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, δηλώνοντας  κατηγορηματικά πως η Ελλάδα δεν πρέπει να παράσχει καμία βοήθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ παράλληλα ζήτησε να κλείσει και η βάση της Σουδας.

Σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Κουτσούμπας του εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στην εμπλοκή της χώρας στην επέμβαση στη Συρία, επισημαίνοντας πως «ακόμη και μια χειρουργική επέμβασή στη Συρία θα έχει σημαντικές κοινωνικές και γεωπολιτικές συνέπειες».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, απέρριψε τις κατηγορίες περί χημικών όπλων τα οποία διαθέτει το καθεστώς Ασαντ, χαρακτηρίζοντας τες «παραμύθια για μικρά παιδιά που διαδίδει η Ουάσινγκτον» και έκανε λόγο για «προβοκάτσια ξένων δυνάμεων». Στη συνέχεια, τόνισε πως ο λόγος για τον οποίο επιθυμούν οι ΗΠΑ μια στρατιωτική επέμβαση, είναι ο γεωστρατηγικός ρόλος της Συρίας και ο ορυκτός της πλούτος.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε να κλείσει η βάση της Σούδας και να μην παράσχει η ελληνική κυβέρνηση καμία συνδρομή «στην ιμπεριαλιστική αυτή πολεμική επιχείρηση».