Συνελήφθη ο πιο πλούσιος Σέρβος, ιδιοκτήτης της εταιρείας επενδύσεων Delta Holding

Η σερβική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του Μίροσλαβ Μίσκοβιτς, του πλουσιότερου  ανθρώπου  στη Σερβία, με περιουσία που ξεπερνά τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε παράνομες ενέργειες στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης εταιρειών οδοποιίας. Ταυτόχρονα, συνελήφθησαν άλλα εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του Μίσκοβιτς, Μάρκο. Όλοι οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για μηχανορραφίες κατά την πώληση της δημόσιας επιχείρησης οδοποιίας και συντήρησης οδικών αρτηριών «Putevi Nis» (Αυτοκινητόδρομοι Νις).

Ο ειδικός εισαγγελέας για το οργανωμένο έγκλημα Μίλκο Ραντισάβλιεβιτς δήλωσε ότι οι συλληφθέντες κατά την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εταιρείας «Putevi Nis» αποκόμισαν παράνομα κέρδη συνολικού ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μίροσλαβ Μίσκοβιτς είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας επενδύσεων Delta Holding, που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς (υπηρεσίες, εμπόριο, γεωργική παραγωγή, ΜΜΕ και μέχρι πρόσφατα στον τραπεζικό τομέα). Τα πλούτη του τα απέκτησε κυρίως τη δεκαετία του ’90, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Εικάζεται ότι ευνοήθηκε από το καθεστώς Μιλόσεβιτς χρησιμοποιώντας κρατικές επιδοτήσεις από το περιβόητο πρόγραμμα για την οικονομική ανασυγκρότηση της Σερβίας.