Απίστευτοι διάλογοι πριν τα μεσάνυχτα! Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Βενιζέλου στη Βουλή

tsipras veniΜε σκληρούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν, Ευάγγελος Βενιζέλος και Αλέξης Τσίπρας, διασταύρωσαν τα βέλη τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, όσον αφορά την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.


Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για δυνάμεις οπισθοδρόμησης και ρεσάλτο του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο το ΠΑΣΟΚ. “Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά να την κάνετε μοχλό μίας πολιτικής σκευωρίας”, είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Υπεραμύνθηκε της θέσης του να πάρει μαζί του φεύγοντας απλό το υπουργείο Οικονομικών το στικάκι με την λίστα Λαγκάντ και είπε πως έχει πάρει επίσης αμυντικά σχέδια της χώρας φεύγοντας από το υπουργείο Άμυνας.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι πρόκειται να ζητηθεί η υπογραφή του κ. Τσίπρα προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση.

Ο κ. Τσίπρας, παίρνοντας το λόγο, υπογράμμισε ότι «το ιερό άβατο είναι η διασύνδεση των λογαριασμών και οι σκελετοί που κρύβονται στις ντουλάπες. Και αγωνιάτε κύριοι της κυβέρνησης μήπως αποκαλυφθούν. Οι σκελετοί μιας ατελείωτης σειράς σκανδάλων, με κοινό παρονομαστή τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν συνδέει την ψηφοφορία της Βουλής με την ύπαρξη της κυβέρνησης και επίσης τόνισε πως το αδίκημα της συγκάλυψης βαρύνει τον κ. Βενιζέλο.

Σε δευτερολογία του, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι φέρνει τη χώρα σε συνθήκες στα όρια ενός εμφυλίου πολέμου, ενώ κατήγγειλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι διακατέχεται από παντελή έλλειψη θεσμικής ευαισθησίας

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε από την πλευρά του ότι δεν πρόκειται να υπογράψει για την επόμενη δόση, γιατί όσοι υπογράφουν βρίσκονται στις λίστες της Siemens και Λαγκάρντ.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι επαγγελματίες ασυγκράτητοι συκοφάντες και μίλησε για επιτομή πολιτικής αθλιότητας.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ανταπάντησε στον κ. Βενιζέλο ότι το όριο της αυτοενοχοποίησης ξεπεράστηκε και έφτασε στο όριο της αυτογελοιοποίησης.

Διαβάστε παρακάτω μερικούς από τους διαλόγους που ακολούθησαν τις ομιλίες των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

– Βενιζέλος σε Τσίπρα: Ιερό το δικαίωμα του κατηγορουμένου – Ανίερο το δικαίωμα του σκευωρού

– Βενιζέλος σε Τσίπρα: Δεν αντιλαμβάνεστε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην πολιτική σύγκρουση και στην ποινικοποίηση και τη σκευωρία

– Βενιζέλος σε Τσίπρα: Με τον Σόιμπλε συζητούσα τις συνέπειες της δικής σας πρότασης για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, που θα οδηγούσε στην επιστροφή στη δραχμή

– Βενιζέλος σε Τσίπρα: Θα μου πείτε τώρα εμένα πώς γίνεται η διαπραγμάτευση με τον κ. Σόιμπλε…

– Βενιζέλος σε Τσίπρα: Δεν έχει ο υπουργός αντίγραφα αυτών που του στέλνουν για να εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ; – Δεν έχει ο υπουργός τα στοιχεία του αμυντικού δόγματος;

– Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας δεν πήρε σαφή θέση στις κατηγορίες που του προσήψα για την σκευωρία

– Βενιζέλος: Φτάσαμε στο τέλος – Με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετατρέπεται σε ζούγκλα ο δημόσιος βίος

– Τσίπρας: Δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι «φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

– Τσίπρας: Το πρόβλημα του κ. Βενιζέλου δεν είναι η απόκρυψη της λίστας εδώ και 2,5 χρόνια, αλλά η δημοσιοποίηση της λίστας

– Τσίπρας: Ο κ. Βενιζέλος διαστρέβλωνε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Σόιμπλε και συζητούσε σενάρια καταστροφής

– Βενιζέλος σε Τσίπρα: Το θέμα μου δεν είναι ότι το δημοσίευσε ο δημοσιογράφος (σ.σ. Βαξεβάνης), αλλά ότι εσείς του το δώσατε

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, κατηγόρησε ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει την κατάρρευση της τρικομματικής κυβέρνησης.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος “Η χώρα μπαίνει σε μία νέα φάση σταθεροποίησης εν μέσω πολλών δυσκολιών. Στόχος μας είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας και της ισοτιμίας μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

“Οι συνασπισμένες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής νευρικότητας”, διεμήνυσε ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είστε αμήχανοι, σε στρατηγικό αδιέξοδο, δεν έχετε πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εκκρεμές… παραπαίει ανάμεσα στις αριστερίστικες πρακτικές και τον συμβατικό παλαιοκομματισμό”. Και πρόσθεσε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εκκρεμές ανάμεσα στην ανοχή της βίας και την αναζήτηση πιστοποιητικών νομιμοφροσύνης. Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια για την λίστα Lagarde. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει την λίστα σε μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση”.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, “Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραποίησαν και αντέστρεψαν τα δεδομένα για την λίστα Lagarde. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε επικοινωνιακό κλίμα μέσω της αποσιώπησης και της διαστρέβλωσης. Υπήρξε δίκτυο οργανωμένων συκοφαντικών διαρροών”. “Ο Βαξεβάνης αποτελεί έγκριτο δημοσιογράφο και όργανο του ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε σε εξαιρετικά επικριτικό ύφος ο κ. Βενιζέλος.

“Ούτε απέκρυψα ούτε υπεξήγαγα την λίστα, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ”, υποστήριξε στη συνέχεια.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι απέκρυψα και υπεξήγαγα τη λίστα. Από ποιον; Από το ΣΔΟΕ που την είχε; Ποια λίστα; Την άτυπη ψηφιακή φωτοτυπία; Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι κάλυψα μεγαλοπαράγοντες. Ποιους; Αυτούς που ήδη γνώριζε το ΣΔΟΕ; Αυτούς που είναι σε λίστες που έστειλα για έλεγχο;”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
“Δεν ενημερώθηκα από τον προκάτοχό μου για τη λίστα Lagarde. Δεν ήταν αρμοδιότητα του υπουργού η πορεία των ερευνών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διαβάσει τα πρακτικά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και τις καλά επιλεγμένες συνεντεύξεις του κ. Διώτη στον Τύπο. Εντολή ελέγχου είχε δοθεί στον Διώτη ήδη με την αποστολή του ψηφιακού υλικού στο ΣΔΟΕ”, πρόσθεσε.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ…

“Ο Βενιζέλος, κατά την ομιλία του, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση”, διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας. “Ενοχλεί που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μόνος που υπενθύμισε στους Γερμανούς το κατοχικό δάνειο και την συγκάλυψη της Siemens”.

Ο Βενιζέλος κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για φλερτ με την βία για να συγκαλύψει το δικό του φλερτ του με τη διαπλοκή, έσπευσε να τονίσει στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και πρόσθεσε: Ευθύνες έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την τύχη αυτή της χώρας και καλλιέργησαν την κλεπτοκρατία. Ο λαός έχει γονατίσει από την πολιτική του μνημονίου, ενώ την ίδια ώρα οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο.

“Η απόπειρα συγκάλυψης και προστασίας του Βενιζέλου έχει ονοματεπώνυμο: Α. Σαμαράς. Η στάση τους αποδεικνύει ενοχή…”, πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει “Δεν ζητάμε την καταδίκη του Βενιζέλου, αλλά την διερεύνηση τυχόν ευθυνών του. Και επανέλαβε πως “Ο Σαμαράς προσφέρει πλήρη κάλυψη στον Βενιζέλο”.

Αγωνιούν μην αποκαλυφθούν οι σκελετοί της διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας”, εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε “Το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής ήταν καλά οχυρωμένο, πίσω από τον όρκο της σιωπής, της ομερτά και της συγκάλυψης”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα “Κάποιοι κρατούσαν κρυμμένα στοιχεία της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, η οποία διαχειρίστηκε την τύχη της χώρας. Αυτό είναι τοο τρίγωνο της διαπλοκής: Πολιτικό κατεστημένο, τράπεζες και μίντια. Όλοι όσοι κέρδιζαν τα χρόνια της ανάπτυξης και συνεχίζουν να κερδίζουν ακόμα και τώρα, τα χρόνια της καταστροφής”.