Σόρος: Στο 33% από 50% μειώνεται η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

sorosΣτην υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προχώρησε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορζ Σόρος.

Ο Σόρος τοποθετεί την πιθανότητα Grexit στο 33% έναντι 50% την προηγούμενη εβδομάδα.  Επίσης δήλωσε έτοιμος να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην Ουκρανία, εφόσον στηρίξει τις επενδύσεις η Δύση.

«Τώρα έχουμε μία κατάσταση, από την οποία θα χάνουν όλοι, και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι κάτι μεσοβέζικο» είχε δηλώσεις ο Σόρος για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις προσθέτοντας: «Η Ελλάδα είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που γιγαντώνεται και έχει αντιμετωπισθεί με κακό τρόπο από όλες τις πλευρές».
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών που βοηθούν στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας – της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, οδηγώντας τη χώρα να φύγει από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Σόρος.
«Μπορεί να απωθείς (σ.σ.: το χρέος) συνεχώς, πληρώνοντας τους τόκους χωρίς διαγραφή χρέους» σημείωσε, αλλά εν τω μεταξύ δεν θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, επειδή η Ελλάδα θα οδηγείται σε ένα τέλμα. «Τώρα είμαστε στο μεταίχμιο και μπορώ να δω και τις δύο πιθανότητες» δήλωσε ο Τζ.Σόρος.