ΤΑΙΠΕΔ: Διαγωνισμός για δύο ολυμπιακά ακίνητα σε Γαλάτσι και Μαρκόπουλο

Στην προκήρυξη διαγωνισμών για την αξιοποίηση δύο πρώην ολυμπιακών ακινήτων, στο Γαλάτσι και στο Μαρκόπουλο, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ.

Η προθεσμία εκδήλωσης προσφορών λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου και οι επενδυτές που θα επικρατήσουν θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων για 40 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου (που είχε παραχωρηθεί στον όμιλο Χαραγκιώνη και στην πορτογαλική SonaeSierra, χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί η συμφωνία) διαθέτει οικοπεδική έκταση 91 στρεμμάτων και το αθλητικό συγκρότημα έχει συνολική επιφάνεια 36.000 τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, «το ακίνητο είναι κατάλληλο για χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής, εκπαίδευσης και ενημέρωσης, σε συνδυασμό με ήπιες εμπορικές χρήσεις».

Το Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκόπουλου συνορεύει με τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών (ΟΔΙΕ) και έχει αναπτυχθεί σε έκταση 1.030 στρεμμάτων. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, «το ακίνητο είναι κατάλληλο για χρήσεις αθλητισμού και αναψυχής».