ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ: Θα γίνουμε Πακιστάν; Να παραιτηθεί η κυβέρνηση

Να παραιτηθεί η κυβέρνηση ζητά το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ).

Οι ιδιοκτήτες ταξί απειλούν με απεργία διαρκείας και διερωτούνται αν η Ελλάδα θα γίνει… Πακιστάν.

Ο ΣΕΤΕ καταγγέλλει: 

– ασφυκτική φορολόγηση (26% από το πρώτο ευρώ συν την προκαταβολή 55% για την επόμενη χρήση)
– μάστιγα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και  έλλειψη ακόμη και πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασφαλισμένους
– ασυδοσία των τουριστικών παραγόντων που, υπό την ανοχή της κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού, υποκλέπτουν όλο το ποιοτικό έργο των ταξί.

«Μέχρι εδώ, δεν πάει άλλο. Κουραστήκαμε να περιμένουμε την ανάπτυξη. Την καραμέλα αυτή την πιπιλάμε πέντε χρόνια τώρα. Ποιο άρρωστο τεχνοκρατικό μυαλό στοχεύει σε ανάπτυξη με ανύπαρκτο καταναλωτή;  Ακόμη και στην περίοδο της Τουρκοκρατίας οι κατακτητές έπαιρναν το μεγαλύτερο μερίδιο της παραγωγής των Ελλήνων, τους άφηναν όμως όσα χρειαζόταν για να ζήσουν. Μας πίνουν το αίμα καθημερινά. Μας οδηγούν στην αυτοκτονία, στην εξαθλίωση, στην φτώχεια. Θέλουν τον Έλληνα αδύναμο και χωρίς ιδιοκτησία. Επαίτη ζωής και εργασίας. Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, κάθε Έλληνας θα είναι υπάλληλος των καρτέλ με μισθούς Πακιστάν. Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έργο τους και θα συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι θα γίνουμε το Πακιστάν της Ευρώπης ή θα βγούμε μπροστά και θα παλέψουμε για τη ζωή μας;».

«Ζητάμε την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, γιατί, όπως όλες οι κυβερνήσεις από το φθινόπωρο του 2009 και μετά, εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με τις υποσχέσεις τους και φάνηκαν ανάξιοι του ιστορικού ρόλου που είχαν» αναφέρουν ακόμη οι αυτοκινητιστές ταξί.

‘Είναι ώρα να φύγετε. Πάρτε μαζί σας την τρόικα κι αφήστε μας να ζήσουμε. Η Ελλάδα που δεν σκύβει το κεφάλι είμαστε εμείς. Είναι ο λαός της. Αυτό το λαό τον ντροπιάσατε, τον ξεφτιλίσατε, τον ισοπεδώσατε. Κι όλα αυτά, γιατί σας πίστεψε. Φτάνει πια. Μέχρι εδώ», αναφέρει η ανακοίνωση.